SIGURANŢA TE PRIVEŞTE!

 

13 noiembrie – Ziua Informării Preventive

Ziua de 13 noiembrie 2012 este declarată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă drept „Ziua Informării Preventive” în România. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, împreună cu E.ON România, a organizat o activitate de informare preventivă în localitatea Copşa Mică.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

ISUJ Sibiu

Astfel, începând cu ora 10.00, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, ai E.ON România şi ai primăriei Copşa Mică au informat populaţia cu privire la unele măsuri de prevenire a incendiilor şi au distribuit materiale informative. De asemenea, începând cu ora 11.00, la şcoala gimnazială din localitate s-a organizat un exerciţiu de evacuare cu sprijinul serviciului voluntar din localitate, s-au organizat concursuri cu tematică specifică în urma cărora câştigătorii au fost premiaţi, iar SMURD Copşa Mică a desfăşurat un exerciţiu demonstrativ de acordare a primului ajutor unei persoane întoxicate cu gaz.

Evenimentul s-a înscris în categoria acţiunilor comune iniţiate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România, urmare a parteneriatului de colaborare încheiat în luna septembrie a.c. privind derularea în comun a unor campanii cu scopul informării, prevenirii şi conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Protocolul, al cărui obiectiv principal este reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între I.G.S.U. şi o companie din sectorul energetic din România şi este prevăzut să se dezvolte pe mai multe componente, prima acţiune lansată împreună fiind Campania naţională de informare şi educaţie preventivă “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”.

Obiectivele comune ale Parteneriatul încheiat între I.G.S.U şi E.ON România vizează conştientizarea publicului ţintă, Cetăţeanul fiind un partener extrem de important în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, în special în sfera asigurării securităţii în utilizarea surselor de energie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*