Simpozion național de cardiologie, la Sibiu

Simpozionul PHADER SPRING FORUM, Rolul imagisticii în hipertensiunea pulmonară, s-a desfășurat la Sibiu în această săptămână.

În perioada 3-4 Martie, la Sibi, a avut loc cea de-a cincea ediție a PHADER SPRING FORUM – Rolul imagisticii în hipertensiunea pulmonară. Evenimentul a fost susținut de către Societatea Română de Cardiologie, Fundația Română a Inimii, Casa Inimii și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Coordonatorul științific al manifestării a fost Dnul Prof. Dr. Ioan Mircea Coman – Președintele Fundației Române a Inimii. Simpozionul s-a bucurat de sprijinul colegilor din Sibiu sub coordonarea Dnului Prof. Dr. Ioan Manițiu.

Premieră

La eveniment au fost prezenți speakeri recunoscuți din țară, cardiologi, pneumologi și interniști, dar și invitați din Cehia, Franța, Germania, Moldova, care au abordat aspecte medicale, de diagnostic, evaluare, alegere și monitorizare a terapiei, dar și de cercetare medicală.

Ca o premieră în acest an, au fost organizate ateliere de lucru (Ecocardiografie, Cateterism cardiac, Rezonanță Magnetică), care s-au desfășurat în paralel cu sesiunile științifice. Acestea au fost coordonate de specialiști din domeniul imagisticii pulmonare și cardiace.

Pentru medici și studenți

La manifestare au participat peste 120 de persoane, cadre medicale, rezidenți și studenți, care au contribuit la caracterul interactiv al simpozionului.

Simpozionul se înscrie între manifestările de succes ale Casei Inimii din Sibiu, al cărei program a fost reamintit participanților.

Casa Inimii Sibiu este un spațiu deschis atât pentru manifestări științifice medicale, cât și pentru acțiuni culturale și de informare dedicate pacienților.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*