Sitterli a dat primul semn de viață… parlamentară. Ce “nedreptate” istorică vrea să repare deputatul PSD

Deputatul sibian Ovidiu Sitterli vine cu o inițiativă legislativă năstrușnică. Social-democratul, fost prefect de Sibiu, propune instituirea unei noi sărbători naționale: Ziua Prefectului.

foto: Facebook / Ovidiu Sitterli

Nouă parlamentari din PSD, PNL și ALDE – dintre care șapte sunt foști prefecți – au depus la Senat o propunere legislativă prin care s-ar institui Ziua Instituției Prefectului din România, scrie publicația PressOne.ro. Inițiatorii proiectului de lege consideră că rolul “ispravnicilor administratori” este trecut cu vederea, iar ziua de 2 aprilie ar urma să repare, simbolic, această “nedreptate”.

Astfel, propunerea de lege depusă de Sitterli prevede instituirea zilei de 2 aprilie drept “Ziua Instituției Prefectului din România”, iar aceasta ar urma să fie marcată de autoritățile locale prin “organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural-științific dedicate recunoașterii rolului și meritelor instituției Prefectului la dezvoltarea țării noastre din punct de vedere economic, cultural și social”.

În acest scop, articolul 3 al proiectului de lege oferă posibilitatea – atât autorităților locale, cât și centrale – de a “sprijini logistic si material” desfășurarea sărbătorii, “în limita fondurilor disponibile”. Mai mult, ultimul articol al propunerii acordă Televiziunii Române și Radioului public posibilitatea de a difuza “emisiuni culturale” dedicate acestei zile.

Deputatul Ovidiu Sitterli și prefectul Lucian Radu

Actualii prefecți contactați de PressOne spun că propunerea este una lăudabilă și foarte necesară.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat