Sitterli a dat primul semn de viață… parlamentară. Ce „nedreptate” istorică vrea să repare deputatul PSD

Deputatul sibian Ovidiu Sitterli vine cu o inițiativă legislativă năstrușnică. Social-democratul, fost prefect de Sibiu, propune instituirea unei noi sărbători naționale: Ziua Prefectului.

foto: Facebook / Ovidiu Sitterli

Nouă parlamentari din PSD, PNL și ALDE – dintre care șapte sunt foști prefecți – au depus la Senat o propunere legislativă prin care s-ar institui Ziua Instituției Prefectului din România, scrie publicația PressOne.ro. Inițiatorii proiectului de lege consideră că rolul „ispravnicilor administratori” este trecut cu vederea, iar ziua de 2 aprilie ar urma să repare, simbolic, această „nedreptate”.

Astfel, propunerea de lege depusă de Sitterli prevede instituirea zilei de 2 aprilie drept „Ziua Instituției Prefectului din România”, iar aceasta ar urma să fie marcată de autoritățile locale prin „organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural-științific dedicate recunoașterii rolului și meritelor instituției Prefectului la dezvoltarea țării noastre din punct de vedere economic, cultural și social”.

În acest scop, articolul 3 al proiectului de lege oferă posibilitatea – atât autorităților locale, cât și centrale – de a „sprijini logistic si material” desfășurarea sărbătorii, „în limita fondurilor disponibile”. Mai mult, ultimul articol al propunerii acordă Televiziunii Române și Radioului public posibilitatea de a difuza „emisiuni culturale” dedicate acestei zile.

Deputatul Ovidiu Sitterli și prefectul Lucian Radu

Actualii prefecți contactați de PressOne spun că propunerea este una lăudabilă și foarte necesară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*