Spinean se întoarce la CJAS Sibiu | ACTUALIZARE

Vasile Spinean se va întoarce la șefia Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sibiu, la trei luni după ce a fost demis printr-un artificiu legislativ, deși mai avea un an de mandat.

ACTUALIZARE: Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu a confirmat că instanța l-a repus în drepturi pe fostul director general. Decizia nu este definitivă până la încheierea procesului. „În urma Încheierii Curții de Apel Alba-Iulia din data de 26.08.2020, începând cu data de 01.09.2020, domnul Vasile Spinean revine la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu, în funcția de Președinte-Director general, până la soluționarea definitivă a cauzei înregistrate pe rolul instanței”, informează CJAS Sibiu, într-un comunicat.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Surse din sistem au declarat, pentru Mesagerul de Sibiu, că Spinean își va relua în cel mai scurt timp postul de președinte-director general al CJAS Sibiu. Acesta nu a putut fi contactat, deocamdată, pentru a comenta informațiile.

Vasile Spinean

La sfârșitul lunii mai, Vasile Spinean a fost demis din funcția de președinte-director general, deși mai avea un an de mandat, împreună cu șefii tuturor Caselor de Sănătate județene, ca urmare a unor modificări legislative făcute de Guvern. În locul său, conducerea CJAS Sibiu a fost preluată de economista Mihaela Mirela Curtean, până atunci șef Serviciu Evidență Asigurați, Carduri și Concedii Medicale, care acum va reveni cel mai probabil pe postul anterior.

Într-un mesaj transmis presei locale, Spinean și-a exprimat convingerea la momentul respectiv că „pacientul trebuie așezat în centrul preocupărilor sistemului de sănătate, prin îmbunătățirea constantă a calității actului medical și a condițiilor de acordare a acestuia, precum și printr-o comunicare corectă și promptă cu toți actorii din acest sector deosebit de important al societății românești“.

„Principala provocare a unui președinte de CJAS este să garanteze populației accesul la o paletă cât mai largă de servicii medicale de calitate, prin încheierea de contracte cu furnizori de servicii autorizați și evaluați conform legii, să protejeze asigurații față de costurile serviciilor medicale în caz de boală sau accident, asigurându-le protecția în mod universal, echitabil și nediscriminatoriu, în condițiile utilizării eficiente a Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate” spunea Vasile Spinean într-un interviu acordat presei de specialitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*