Știi să gătești gulyás? Ești așteptat la concurs, în Muzeul ASTRA!

Duminică, 30 iunie, este ultima zi în care toți cei care doresc se pot înscrie la concursul de gătit gulyás la Muzeul ASTRA.

Competiția culinară face parte din programul evenimentului Zilele HUNGARIKUM, ediția a X-a, care va avea loc în perioada 4-7 iuli. Organizator este Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, împreună cu Muzeul ASTRA.

Repere din programul acestui an:
• deschiderea festivalului, programată la Sala Thalia în data de 4 iulie, va aduce pe scenă Ansamblul Bekecs cu un spectacol deosebit de coregrafie și interpretare a dansului popular maghiar
• vineri, 5 iulie, vor fi vernisate expoziții atât indoor, cât și outdoor, iar la Pavilionul Multicultural al Muzeului Astra se va prezenta lucrarea „Cărticica meseriei de bucătar”, carte de bucate tipărită la Cluj în 1695
• sâmbătă , 6 iulie

– concurs de gătit cu trei categorii:
– gulyás tradițional,
– gulyás reinterpretat și
– orice preparat maghiar gătit la ceaun

• duminică, 7 iulie – zece chefi maghiari vor pregăti 10 rețete originale ungurești cu ocazia celor 10 ani de Hungarikum la Sibiu: sulyás, ciorbă de pește, marhapörkölt – tocăniță de vițel, birkapörkölt – tocăniță de berbecuț, lecsó și alte preparate vor putea fi degustate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Ca și la edițiile precedente  mai multe echipe din Ungaria, dar și din Serbia și Slovacia vor sosi la Sibiu, vor găti și se vor prezenta în cadrul târgului gastro-turistic maghiar.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat