Studenții din căminele ULBS au sărbătorit deja Paștele

Câteva sute de studenți români și străini din căminele ULBS au sărbătorit Paștele cu o săptămână mai devreme, anul acesta, în cadrul evenimentului „Lumina Învierii ajunge în cămine”.

Conducerea universității le-a pus la dispoziție toate ingredientele, iar studenții și personalul din cămine au asigurat „mâna de lucru” pentru ouăle roșii, cozonaci și gogoși. „Rețeta după care am înroșit ouăle este una tradițională, pe care o știu de la bunica. Mai întâi, am fost în parc și am adunat frunze pentru a orna ouăle. Apoi, am pus ouăle la fiert în apă cu puțin oțet, le-am lăsat 15-20 de minute, după care le-am scos și, așa fierbinți, le-am pus frunzele, le-am prins într-un ciorap și le-am băgat în vopseaua obținută din frunze de ceapa roșie”, a explicat Iuliana Rof, studentă la Jurnalism și comunicare. După ce ouăle au prins culoare, a urmat lustruitul. Și, cum totul a fost în ton tradițional, luciul ouălor a fost dat de o bucată de slană.

Cântece și povești de la studenții teologi

Pentru a înțelege mai bine semnificația sărbătorii Paștelui și a obiceiului de înroșit ouă, un grup de studenți ai Facultății de Teologie a venit pentru a le explica colegilor de la celelalte facultăți rădăcinile acestor tradiții, iar la final, au cântat „Hristos a Înviat!“ atât în limba română, cât și în latină.

Străinii, cei mai entuziasmați

Pentru unii dintre studenții veniți la ULBS prin intermediul programelor ERASMUS+ sau profesorii chinezi din cadrul Institutului Confucius, participarea la acest eveniment a reprezentat o premieră. „Este pentru prima dată când particip la o astfel de sărbătoare, pentru că noi, în China, nu sărbătorim Paștele. E fascinantă toată această tradiție pe care o aveți!”, exclamă Zhong Ruo, profesoară venită din China pentru a preda chineză la ULBS

Etichete: , , , ,

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat