Studii în Franţa

 

Elevii de clasa a IX-a de la Colegiul Agricol „D.P. Barcianu” Sibiu au posibilitatea de a studia în Franţa, gratuit, timp de trei ani de zile, în baza unui parteneriat încheiat cu Institutul Saint-Christophe din Masseube.

 

Recent, partenerii francezi au vizitat colegiul din Sibiu, pentru a le vorbi elevilor despre posibilităţile oferite. Sejurul, denumit simbolic „Voyage pedagogique”, a inclus excursii la ferma pedagogică a Colegiului Agricol, ferma Drăguşi, ferma-şcoală din Cornăţel şi alte ferme din zona Marpod, Iacobeni, precum şi o serie de excursii la crama Jidvei, pentru a vedea podgoria şi producţia de vinuri, Bran, Sighisoara şi salina de la Praid.

Schimb de experienţă

 

Elevii francezi prezenţi la Sibiu au vizitat şi centrul istoric, în timp ce profesorii au avut o întâlnire cu părinţii pentru a le vorbi despre posibilitatea oferită elevilor de a studia la Masseube. Invitat la întâlnire a fost lectorul francez Pierre Guiol. Întâlnirile au continuat cu atelierele de lucru între elevii şi profesorii români, având ca subiect sistemul de învăţământ specific ţărilor participante. „Totodată, elevii români care studiază deja în Franţa le-au povestit elevilor de clasa a IX-a experienţa trăită zi de zi la Masseube”, povesteşte Minodora Beza, consilier educativ şi profesor coordonator al proiectului.  Oaspeţii au fost invitaţi apoi la şcoala cu clasele I-VIII din Daia, unde au putut asista la un spectacol folcloric.

Program bilingv

 

Ziua culturală a continuat la restaurantul Cercului Militar, cu un program de teatru în limba franceză, colinde la flaut şi dansuri tradiţionale româneşti. Profesorii şi elevii francezi au avut ocazia să participe şi la Balul Bobocilor, spectacol ce a fost tradus în limba franceză de o elevă. Alături de Minodora Beza, profesori coordonatori în cadrul proiectului sunt directorul Viorel-Muguraş Popescu şi Sylvie Blagny, responsabil din partea Institutului din Masseube.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat