Summit al Uniunii Europene la Sibiu

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus, miercuri, într-un discurs în plenul Parlamentului European la Strasbourg, organizarea unei întâlniri al UE la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în orașul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar.

Jean-Claude Juncker

În cazul în care calendarul Brexit va fi respectat, reuniunea de la Sibiu va fi primul summit european în formula UE 27 după retragerea Marii Britanii din blocul comunitar și se va desfășura în momentul în care România va deține președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene.

„Președintele României, Klaus Iohannis, apreciază în mod deosebit mesajul de unitate a Uniunii Europene și de consolidare a proiectului european transmis de către președintele Comisiei Europene, dl. Jean-Claude Juncker. Viziunea Comisiei Europene este aceea a unei Uniuni mai puternice, în deplină concordanță cu poziția exprimată în mod repetat de către președintele României. Țara noastră rămâne un partener profund atașat ideii europene și pe deplin implicat în eforturile de avansare a integrării, într-o formulă de unitate și coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre. Este angajamentul ferm al țării noastre de a contribui la consolidarea proiectului european, ca obiectiv strategic“, se arată într-un comunicat al Președinției.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*