Toamnă bogată în activități… pentru profesorii de la CSEI nr. 2 Sibiu

Anul școlar a început cu bucurie la CSEI nr. 2 Sibiu: nerăbdarea reîntâlnirii cu colegii și profesorii, emoțiile revederii, împărtășite cu invitați de seamă de la Inspectoratul Școlar și  Consiliul Județean Sibiu.

”Am început un nou an, cu noi idei, noi provocări,  dar  continuăm și proiectele demarate în anii școlari trecuți. Din acest punct de vedere, am început anul școlar în forță. În luna septembrie s-au materializat proiecte importante pentru școala noastră”, a declarat directorul Nicoleta Nan.

În perioada 17- 20 septembrie, un grup de cadre didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Sibiu a participat la un schimb de experiență cu colegi profesori de la Școala Ivo Lola Ribar – Kraljevo-Serbia. Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul protocolului internațional de colaborare semnat între cele două școli.

”A fost un schimb de experiență bogat, cu un specific aparte, având în vedere că elevii celor două școli sunt copii cu dizabilități. Am participat la discuții cu specialiștii sârbi, la activități și workshop-uri. Ne-am propus deja o următoare întâlnire, în Sibiu, prilej cu care vom găzdui o sesiune de comunicări”, spune Mircea Galață, inițiatorul și coordonatorul proiectului.

”Vizita în Serbia a fost mult așteptată.  Atât eu, cât și colegele mele profesori psihopedagogi am fost foarte interesate de metodele de intervenție folosite în școala din Kraljevo. La întâlnirea anterioară din Sibiu, colegii sârbi ne-au prezentat antrenamentul cu neurofeedback, o tehnică terapeutică care monitorizează undele cerebrale. Ne-am dorit să vedem cum funcționeză această terapie  și ce beneficii poate aduce copiilor noștri. Bineînțeles, o temă importantă a schimbului de experiență a fost camera de stimulare polisenzorială, pe care, din noiembrie, o vom avea și în școala noastră”, a anunțat directorul adjunct Camelia Balint.

Camera de stimulare polisenzorială este proiectul pentru care profesori, elevi și părinți de la CSEI nr. 2 Sibiu au alergat la maraton. În această săptămână a fost semnat contractul de achiziție a echipamentelor ce vor dota această sală. Termenul de livrare este luna noiembrie.

În perioada 21 septembrie – 27 septembrie a avut loc a doua întâlnire din cadrul proiectului Erasmus + KA 229 ”Intercultural exchange between Germany and Romania”, vizita grupului de profesori de la CSEI nr. 2 Sibiu la Nibelungen Realschule Braunschweig, din Germania.

”În cadrul acestei mobilități, cadrele didactice ale celor două școli participante au desfășurat împreună  activități  interculturale,  activități de pedagogie teatrală, activități interdisciplinare, și au planificat activitățile pentru cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului, vizita grupului de elevi și profesori ai CSEI nr. 2 Sibiu la Braunschweig și participarea împreună la Festivalul de Teatru și Dans Klatschmohn din iunie 2020, la Hanovra”, a precizat Oana Besta, coordonator.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*