Toate școlile sunt în șantier! Autoritățile promit, totuși, să-și facă temele până la începutul anului școlar

Toate şcolile din judeţul Sibiu sunt în şantier, în cele mai multe se igienizează şi se fac reparaţii, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

„În urma centralizării datelor din teritoriu, în toate unităţile şcolare (PJ sau structuri) se desfăşurau lucrări de igienizare (243 clădiri), de reparaţii (174 clădiri), reabilitări (3 clădiri) şi construire de noi clădiri (2 clădiri – Grădiniţa nr. 1 Sibiu, structură a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Sibiu şi Grădiniţa Bazna, structură a Şcolii Gimnaziale Bazna), ultimele lucrări având ca dată estimativă de finalizare ziua de vineri, 8 septembrie 2017”, se arată în raportul prezentat în ședința de azi a Colegiului Prefectural.

foto: arhiva Mesagerul de Sibiu

Şeful Serviciu Comunicare al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că o grădiniţă nouă şi o sală de sport modernizată sunt singurele mari investiţii finalizate, înainte de începerea şcolii. „S-au încheiat investiţii începute anul trecut. Anul acesta s-a încheiat construcţia noii grădiniţe din cartierul Ştrand, o investiţie în valoare de 6,2 milioane de lei. În prezent se execută ultimele lucrări, iar în următoarea perioadă se va realiza şi împrejmuirea. Peste 150 de copii vor învăţa într-un spaţiu modern şi plăcut. O altă investiţie importantă a fost finalizată – reabilitarea sălii de sport a Colegiului «Gheorghe Lazăr», valoarea acesteia depăşind 1 milion de lei. Lucrarea a fost recepţionată şi se execută în prezent ultimele remedieri necesare”, a precizat Gligore.

Potrivit sursei citate, s-au terminat lucrările de drenaj la o şcoală gimnazială şi s-a construit o rampă de acces pentru persoanele cu handicap de la o grădiniţă din oraş.

Municipalitatea promite ca până la începerea şcolii să finalizeze reparaţiile la asfaltul din curtea a două licee şi două şcoli.

Anul acesta, Primăria Sibiu cheltuieşte peste 3 milioane de lei pentru „a achiziţiona sisteme antiefracţie, sisteme de supraveghere video, mobilier şi aparatură de bucătărie, echipamente pentru locul de joacă de la Grădiniţa Căsuţa Poveştilor, maşini de curăţat podele, calculatoare şi licenţe soft, boilere şi centrale termice şi echipamente didactice.”

Tot până la sfârşitul anului se vor repara şi se vor igieniza clădirile celor 53 de unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu. Primăria spune că vor exista şcoli în care meşterii vor lucra şi după ce elevii se întorc la cursuri, însă promite că orele nu vor fi afectate.

„Fiecare conducător de unitate şi-a gestionat propriile lucrări. Având în vedere că vorbim despre reparaţii şi achiziţii, aceste proiecte pot continua până la sfârşitul anului, iar directorii se vor asigura că orele de curs nu vor fi afectate. O bună parte din lucrări au fost realizate deja, iar restul vor continua şi în următoarea perioadă. Un bilanţ final al reparaţiilor efectuate va fi alcătuit la sfârşit de an”, susţine Primăria. 

Un procent de 30% din lucrările de reparaţii şi igienizare din şcolile din municipiul Sibiu nu au fost deocamdată contractate, deşi primăria a pus la dispoziţie 6,7 milioane de lei din bugetul local.

Primăria spune că a acordat o importanţă deosebită, până acum, pregătirii documentaţiilor şi studiilor pentru viitoarele investiţii majore, una din ele fiind construcţia unei clădiri unde să fie mutat Liceul de Artă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*