ULBS se prezintă la European Association for International Education

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va participa la cea de-a 29 a ediție a conferinței și expoziției anuale a Asociației Europene pentru Educație Internațională (European Association for International Education – EAIE), care va avea loc în perioada 12-15 septembrie.

La evenimentul care va avea loc în Spania, la Sevilla, universitatea sibiană va fi reprezentată de rectorul ULBS, prof. univ. dr. Ioan Bondrea, împreună cu reprezentanții Departamentului de Relaţii Internaţioanale.

Organizat în premieră, sub egida Consiliului Național al Rectorilor din România, pavilionul Study in Romania este o inițiativă destinată internaționalizării învățământului superior românesc și este susținută prin portalul www.studyinromania.gov.ro.

Vor participa 21 de universități românești, împreună cu reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Educației Naționale, Agenției Naționale Erasmus, UEFISCDI, Ambasadei României în Regatul Spaniei, Federației Asociațiilor de Români din Europa, SUA și Canada (FADERE).

Din perspectiva delegației României, principalele obiective ale participării sunt reprezentate de creșterea vizibilității și atractivității României ca destinație de studii universitare. În plus, miercuri, 13 septembrie,  reprezentanții ULBS, dar și ai celorlalte universități românești se vor întâlni cu comunitatea românească din Andaluzia, căreia îi adresează invitația la dialog pe durata desfășurării reuniunii cu tema „Educație pentru viitor: întâlnirea mediului academic din România cu tinerii români din Spania”.

Agenda reuniunii se va concentra pe următoarele teme de interes: situația tinerilor români din Spania în ceea ce privește studiile universitare, necesitatea adaptării ofertei de studii a universităților românești, importanța programelor de studii în limba română/spaniolă în parteneriat cu universități spaniole, relaționarea cu mediul de afaceri din Spania/Andaluzia.

Conferința și Expoziția Anuală EAIE va reuni peste 250 de expozanți și 5.600 de participanți din 95 de țări, reprezentând cea mai importantă reuniune din Europa în domeniul internaționalizării educației și a doua la nivel global.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*