Valea Hârtibaciului se prezintă la Muzeul ASTRA

„Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului“ se numește cel de-al treilea târg al comunităților rurale desfășurat în cadrul programului „Târgul de țară“.

Acest program este destinat promovării și susținerii produselor, dar și culturii gastronomice din satul românesc. Duminică, 9 iulie, între orele 10-18, la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, reprezentanţii comunităţilor din Chirpăr și Hosman, din zona etnografică a Văii Hârtibaciului, vor pregăti hencleș, tocăniță de berbecuț cu mămăligă și salată de varză. Nu vor lipsi de aici nici meșteșugurile și cântecele populare specifice zonei etnografice.

Tradiție pe Hârtibaciu

„De-a lungul timpului, multe meșteșuguri s-au dezvoltat pe Valea Hârtibaciului. Publicul va avea posibilitatea să interacționeze cu meșterii populari, dar și să afle mai multe despre meșteșuguri tradiționale precum: fierărit, țiglărie, brodat pălării și pictat mobilier cu motive tradiționale. Interpretul de muzică populară Marcel Părău alături de ansamblul «Jucătorii» din Chirpăr vor promova patrimoniul imaterial al acestei zone pe perioada întregii zile”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf la Muzeul ASTRA.

Animă ASTRA

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, la Muzeul ASTRA vor fi organizate o serie de activități în cadrul programului Animă ASTRA.

  • Atelier de potcovit

8 iulie, între orele 10-12

Locația: Fierăria funcţională, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA

Fierar/potcovar: Nicolae Hunuzău din comuna Chirpăr, judeţul Sibiu

Potcovarul va împărtăși vizitatorilor din secretele acestui meșteșug, iar doritorii pot încerca să „bată” fierul pentru potcoave.

  • Teatru interactiv: „Punguța cu doi bani“ de Ion Creangă

8 iulie, între orele 18-19

Locația: gospodăria din Hodac, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA

Protagoniști: publicul prezent, alături de actorii Teatrului Mic din Sibiu

Un comentariu

  1. MUSAI DE INCERCAT: la targul de tara, berea artizanala de Sibiu „1717” !!! O sa-mi multumiti!

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*