Vernisajul Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu, ediţia XV

Organizatorii celei de-a XV-a ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu, Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu invită toţi iubitorii de frumos la vernisajul expoziţiei din cadrul salonului, care va avea loc în data de 14 octombrie, ora 12.00, la sala de expoziţii a Primăriei municipiului Sibiu. Expoziţia va rămâne deschisă publicului până în data de 28 octombrie, intrarea fiind liberă.

Anul 2012 marchează 30 de ani de la prima ediţie a Salonului Internaţional de Artă Fotografică, ocazie cu care organizatorii vor fi primi placheta de argint din partea Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică. Tot cu această ocazie organizatorii vor medalia cele mai valoroase lucrări intrate în concurs.

Cea de a 15-a ediţie a salonului se desfăşoară sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), a Images Sans Frontiere (ISF), Royal Photographic Society (RPS), Union Photographic International (UPI) şi a Federaţiei Luxemburgheze a Artiştilor Fotografi (FLPA). Acest eveniment este unul dintre cele mai importante manifestări de gen din România, recunoscut pe plan european, mondial şi reprezintă un segment de dialog cultural deosebit de valoros.

Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu înlesneşte schimbul cultural şi de experienţă artistică între artişti fotografi din ţară şi străinătate. Valoarea acestuia a fost reconfirmată prin cotarea cu cinci stele a ultimei ediţii. Această cotaţie plasează şi menţine Salonul de la Sibiu alături de cele mai valoroase manifestări de gen din lume. „În cei 30 de ani de la prima ediţie Salonul de la Sibiu a demonstrat că nu este altceva decât o modalitate de a ne înfrumuseţa viaţa, de a ne readuce în minte momente memorabile ale existentei, de a cunoaşte alte culturi şi popoare, de a vizualiza locuri de rară frumuseţe. Lansăm tuturor iubitorilor de artă invitaţia călduroasă de a trece pragul expoziţiei cu ochii larg deschişi şi fără prejudecăţi. Este o expoziţie ce reuneşte lucrări din 41 de ţări, realizate atât în stil clasic, cât şi prin tehnici moderne. Salonul este o sărbătoare a artei fotografice şi cu siguranţă un eveniment de anvergură în agenda culturală a Sibiului“, declară organizatorii.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat