Weekend-ul filmului german la Sibiu

Centrul Cultural German Sibiu şi Academia Evanghelică Transilvania organizează o nouă serie a proiectului “Weekend-ul filmului german”.

În perioada 8 – 10 decembrie, de la ora 19.00, cinefilii se vor întâlni din nou în biblioteca Centrului Cultural German Sibiu, unde vor rula filme ce abordează tema “Personalităţi germane din istoria omenirii”. Intrarea este liberă.

Program:

08.12.2017, ora 19:00
•  Die Vermessung der Welt, 2012, Regia: Detlev Buck (nerecomandat copiilor sub 12 ani)
Doi oameni explorează lumea la începutul sec. al XIX-lea. Alexander von Humboldt este fiul unei familii nobile şi călătoreşte în America de Sud pentru a studia continentul şi a descoperi noi specii de plante şi animale. Carl Friedrich Gauß, pe de altă parte, provine dintr-o familie săracă, dar devine un matematician faimos datorită cercetărilor întreprinse în intimitatea casei sale. Amândoi au contribuit la descoperiri semnificative ale omenirii. Când ani mai târziu cei doi se întâlnesc, îşi dau seama că în ciuda diferenţelor se confruntă cu aceeaşi soartă.

09.12.2017, ora 19:00
•  Die geliebten Schwestern, 2014, Regia: Dominik Graf (nerecomandat copiilor sub 12 ani)
Caroline şi Charlotte sunt două surori care şi-au jurat că vor împărtăşi totul în viaţă. Caroline, prinsă într-o căsătorie nefericită, este dornică de dragoste şi de viaţă. Cu atât mai mult se bucură când sora ei se mută din Weimar înapoi în oraşul lor natal, Rudolstadt. Într-o zi, Friedrich Schiller, un poet tânăr şi atrăgător intra în viaţa ambelor femei, iar juramântul lor de a împărţi totul în viaţă este pus la grea încercare.

10.12.2017, ora 19:00
•  Goethe!, 2010, Regia: Philipp Stölzl (nerecomandat copiilor sub 6 ani)
Tânărul Johann Wolfgang Goethe este student la drept, dar spre nefericirea tatălui său, nu trece examenul de promoţie. În consecinţă, Goethe este trimis de tatăl său la Înalta Curte de Apel Imperială din Wetzlar. Goethe nu este încântat de ideea de a studia, interesul său fiind pentru literatură. La un bal o întâlneşte pe minunata Charlotte Buff, iar cei doi se îndrăgostesc. Fericirea însă nu durează mult, deoarece Charlotte este promisă unui alt bărbat.

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat