Workshop pentru liceenii din Sibiu care au nevoie de îndrumare pentru a-și alege o facultate

Biroul europarlamentar Nicolae Ştefănuţă Sibiu organizează joi, 20 februarie, ora 19,00, workshop-ul „Cum îţi alegi corect facultatea?”.

Workshop-ul este dedicat elevilor de liceu care au nevoie de îndrumare în alegerea facultăţii.

Elevii vor putea afla care sunt etapele esenţiale în decizia de a studia la Universitate, cum se pot decide în acord cu aptitudinile şi dorinţele lor, astfel încât să se simtă împliniţi personal.

La workshop va participa, în calitate de speaker, psihologul Mihai Copăceanu. Evenimenul va fi moderat de Alexandra Silea, absolventă de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi asistent local europarlamentar şi de Alexandru Dudilă, medic specialist chirurg și asistent local europarlamentar pe politici publice de sănătate, în cadrul biroului europarlamentarului sibian.

„Workshop-ul se adresează tinerilor liceeni plini de idei şi perspective, dar care au în minte o mulţime de întrebări: „Nu mă pot decide. Nu am nicio idee!”, „Oare ce cred părinţii despre decizia mea?”, „Mă voi descurca în Anglia, din punct de vedere financiar?”, „Oare mi se potriveşte această facultate?” Scopul meu este ca, în urma acestui workshop, tinerii să îşi răspundă singuri la aceste întrebări şi să poată lua o decizie clară şi asumată”, spune psihologul Mihai Copăceanu.

„Tinerii din România au energie, talent şi creativitate şi pot schimba lumea în care trăiesc. Ca angajaţi, antreprenori sau membri activi ai societăţii civile, tinerii contribuie la construirea unui viitor mai bun pentru România. De aceea organizăm acest workshop la biroul nostru de la Sibiu – pentru ca liceenii care au întrebări cu privire la viitorul lor să aibă parte de sprijin în decizia privind alegerea facultăţii. Eu cred mult în libertatea tinerilor de a-şi decide viitorul.

Pentru asta, le trebuie încrederea ca o pot face. Tinerii europeni sunt încurajați să gândească critic şi independent, aş vrea ca şi tinerii români să aibă încrederea şi puterea unei astfel de decizii”, declară europarlamentarul USR Nicolae Ştefănuţă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*