ZILELE PSIHOLOGIEI LA HABITUS -17/23 noiembrie 2014

Când e cazul să mergi la psiholog? Cum te poți antrena pentru a vorbi mai bine în public? Cum împaci personajele bune și rele de pe scena din interiorul minții tale? Care e profilul psihologic al adevăraților lideri din politică și cultură și cum poti să-ți redescoperi forța interioară? Iată o parte din întrebările pentru care cinci psihologi sibieni vor căuta cele mai potrivite răspunsuri în cadrul Zilelor Psihologiei la HABITUS.

zilele-psihologiei-de-la-habitusSpecialiști în psihodramă, psihologie clinică sau psihologie organizațională și de apărare vă așteaptă în săptămâna 17-23 noiembrie la o serie de ateliere axate pe subiecte de interes larg din viața de zi cu zi. Veți putea intra în dialog cu aceștia de luni până vineri, de la ora 18.00, la Libraria HABITUS din Sibiu (Piața Mică nr. 4), pentru afla detalii despre dezvoltarea personală, despre terapia de grup ori despre ingredientele care vă pot elibera de blocaje interioare, timiditate și indecizie.

Intrarea la evenimente este liberă, iar cărțile de psihologie publicate de Editura Trei sunt incluse în promotia 2+1 gratuită.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR

1. Teama de a vorbi în public.
Invitat: Marius Milcu
Data: 17 noiembrie (luni), ora 18.00.

Specializat în psihologia pentru apărare și siguranță națională și conferențiar dr. la Universitatea „Lucian Blaga”din Sibiu, Marius Milcu va discuta motivele pentru care ne „blocăm” atunci când ajungem să vorbim în fața unei audiențe mai largi decât familia și cei câțiva prieteni. Veți afla, desigur, și căile prin care vă puteți „antrena” pentru a duce la bun sfârșit o prezentare sau un speech în fața unui public intimidant. Mai multe despre acest subiect gasiți și în două cărți practice de la Editura Trei: Comunicarea eficientă. Cum să le vorbești oamenilor (C. Turk) și Charisma. Cum să faci o impresie puternică și durabilă (A. Leigh).

2. Minți conducătoare – profiluri psihologice ale liderilor de ieri și de azi.
Invitat: Ciprian Răulea
Data: 18 noiembrie (marți), ora 18.00.

Celebru pentru teoria „inteligențelor multiple”, Howard Gardner este și un atent observator al liderilor politici și culturali de anvergură, așa cum reiese din volumul său Minți conducătoare, tradus de curând la Editura Trei. Această carte constituie și pretextul de la care pleacă specialistul în psihologie organizațională Ciprian Răulea. El va discuta despre ingredientele unui lider eficient și charismatic și despre capacitatea uluitoare a „minților conducătoare” de a schimba mentalități și de a influența milioane de destine.

3. Descoperă forța interioară: psihoterapie și dezvoltare personală.
Invitat: Mihaela Bucuta
Data: 19 noiembrie (miercuri), ora 18.00.

Psihoterapeută specializată în psihodramă clasică și lector univ. la Universitatea sibiană „Lucian Blaga”, Mihaela Bucuta va discuta despre scopul ultim al oricărei psihoterapii sau dezvoltări personale – descoperirea forței lăuntrice. Cum regăsești voința, determinarea și motivația, cum iți asumi și depăsești limitele interioare și cum găsești resursele pentru o viață cu sens? Iată câteva întrebări pe care trebuie să și le pună oricine se simte mai tot timpul nemulțumit, indecis și fără poftă de viață.

4. Pe scena teatrului intern: actor, regizor, scenarist. Psihoterapia de grup prin psihodramă.
Invitat: Radu Vulcu
Data: 20 noiembrie (joi), ora 18.00.

Formator în terapia prin psihodramă, Radu Vulcu va vorbi despre felul în care terapia de grup poate activa teatrul intern al individului, teatru care cuprinde personajele interiorizate de-a lungul vieții. De asemenea, va arăta în ce fel aceste figuri lăuntrice adună forțele noastre emoționale și le reprezintă în obiecte „bune” și în obiecte „rele” care fie stimulează și vitalizează, fie inhibă și mortifică viața individului. Cei interesați de psihodramă și de metodele specifice de grup, pot găsi sugestii interesante în autobiografia fondatorului psihodramei, Jacob Levy Moreno: Povestea vieții mele, carte tradusă la Editura Trei.

5. Când mergem la psiholog? De ce mergem la psiholog?
Invitat: Aniela Sârbu
Data: 21 noiembrie (vineri), ora 18.00.

Psihologul clinician principal Aniela Sârbu a pornit campania Și eu merg la psiholog!, dedicată unei dezbateri publice despre mersul românilor la psiholog. Când ne adresăm unui psiholog/psihoterapeut, din ce motive, ce ne împiedică să mergem la psiholog, ce se întamplă în cabinetul acestuia, cum îți alegi terapeutul potrivit? Toate aceste întrebări sunt puse astăzi de tot mai mulți oameni care, fără să sufere de probleme grave, își doresc să traiască mai autentic, mai liber, mai responsabil și în armonie cu ei înșiși și cu cei din jur.

Tags:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*