Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită de „Apă – Canal” Sibiu, alături de elevii din Ocna Sibiului

Ca în fiecare an, S.C. Apă-Canal S.A. Sibiu marchează Ziua Mondială a Mediului, zi importantă în calendarul evenimentelor anuale de mediu. Această zi este aniversată pe data de 5 iunie, fiind instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Alături de S.C. Apă-Canal S.A. Sibiu s-au aflat elevii claselor a III-a şi a IV-a ai Şcolii Gimnaziale din Ocna Sibiului. În cadrul prezentării cu tema ”Apa – resursă vitală a omenirii”, copiii au primit informații legate de importanța apei și necesitatea protejării acestei resurse și a mediului înconjurător. Ei au învățat despre drumul apei, de la captare la potabilizare în Stațiile de tratare, la colectarea apelor uzate și la procesul de epurare a acestora pentru a putea fi deversate în natură.

Elevii au putut afla și despre proiectul implementat în prezent de S.C. Apă – Canal S.A. Sibiu, “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”, cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Investiția totală de 421.453.177 lei va contribui substanțial la îmbunătățirea calității mediului și a vieții celor aproximativ 246.500 de locuitori din aria deservită de companie.

În cazul localității Ocna Sibiului, lucrările prevăzute în cadrul Proiectului includ atât reabilitarea şi extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare, cât şi realizarea unei noi aducţiuni de peste 20 km, construirea unui rezervor pentru apă potabilă cu staţie de clorinare și construirea unei Staţii de epurare noi.

S-a pus accent pe rolul apei ca suport al dezvoltării sociale și economice a comunității și importanța conservării acestei resurse pentru generațiile viitoare. Pentru implicarea deosebită şi atenţia cu care au urmărit explicaţiile, elevii au fost premiați cu materiale informative şi publicitare despre Proiect.


apa-ocna

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*