10 măsuri de austeritate în programul de guvernare al PNL (P.E.)

Viorica Dăncilă: Vedem cu toții cum, din nefericire, “Guvernul lui Iohannis“ este exact cum ne-am temut că va fi, unul pus pe tăieri și hotărât să întoarcă România în vremurile grele ale guvernării PDL.

1. Tăierea salariilor angajaților din sectorul public. PNL spune explicit că va modifica Legea salarizării, în ideea de a aduce salariile din sistemul public la nivelul celor din privat. PNL însă nu ține cont că în privat sunt multe salarii situate în zona gri, cu un venit mic pe cartea de muncă, completat de angajator cu bonusuri. Prin urmare „echilibrarea” salariilor de la stat cu cele din privat pleacă de la o premisă falsă. Această reducere a salariilor din sistemul public va afecta peste 1,2 milioane de familii de români!

2. Anularea voucherelor de vacanță, măsură devastatoare pentru mediul privat, pentru că voucherele puteau fi cheltuite doar în România, iar banii ajungeau în sistemul turistic privat.

3. Anularea majorărilor de salarii prevăzute de PSD în Legea salarizării. Este o consecință implicită a modificării Legii salarizării, în sensul „echilibrării” cu salariile din privat.

4. Reducerea salariului minim. Premierul desemnat, Ludovic Orban, consideră că majorările salariului minim au fost „exagerate”.

5. Anularea majorării anticipate a salariilor din învățământ prevăzută pentru 1 septembrie 2020. Programul de guvernare al PNL nu își asumă această majorare.

6. Anularea creșterii punctului de pensie la 1.775 lei pentru 1 septembrie 2020. PNL nu își asumă această majorare potrivit programului de guvernare.

7. Închiderea sau comasarea spitalelor. PNL vrea să revină la măsura Guvernului Boc de „comasare” a spitalelor neperformante.

8. Creșterea tarifelor pentru populație la gaze naturale și energie electrică prin înlăturarea plafonării prețurilor prevăzută de către PSD prin OUG 114.

9. În guvernul cu care PNL a venit în Parlament, Ministerul Turismului nu mai există și nu se regăsește nici ca titulatură alipită altui minister desi România ar putea trăi doar din turism. În plus, vor fi reorganizate agențiile de plăți în agricultură (APIA și AFIR), care au funcționat impecabil din 2007, mai puțin în guvernarea Cioloș, în 2016. Programul „Tomate românești” va fi desființat!

10. Ludovic Orban și Florin Câțu au anunțat public că, într-o primă etapă, vor da afară 400.000 de bugetari (profesori, polițiști, pompieri, personal medical etc.)

Sibienii trebuie să conștientizeze că realegerea lui Klaus Iohannis vine la pachet cu instalarea ”Guvernului lui”, adică cu austeritate și sărăcie pentru populație, spre deosebire de Guvernul PSD, care a adus creștere economică însoțită de investiții, creșteri de salarii și pensii.


Publicat de Mesagerul Press S.R.L., la comanda Partidului Social Democrat din România, CUI mandatar financiar 31190008

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*