Mergem peste „juveți“ după puncte! CSU Craiova – FC Hermannstadt, mâine seară, de la ora 20

FC Hermannstadt se duce să „îngroape“ Universitatea Craiova pe „Ion Oblemenco“, mâine 28 ianuarie, de la ora 20, într-un meci din cadrul etapei a 23-a a Superligii României la fotbal.

În tur s-au impus sibienii, 1-0 (1-0), prin golul lui Paraschiv (’50) (Foto: facebook/FCH)

Elevii lui Marius Măldărășanu au plecat în Bănie cu un moral foarte bun, chiar dacă au pierdut cu 0-1 acasă, în meciul de debut din acest an, cu vicecampioana FCSB, și s-au văzut fără 9 puncte printr-o decizie a FRF. Îl au din nou alături, din această săptămână, pe Dani Coman, cel care a creat echipa, iar meciul de mâine e cea mai nimerită ocazie de a saluta revenirea acestuia.

FC Hermannstadt se confruntă în continuare cu probleme medicale, Ionuț Stoica, Baba Alhassan, Paul Antoche și Ene fiind în continuare în recuperare după accidentări. „Va fi un meci greu, însă am făcut meciuri foarte bune, mai ales împotriva echipelor din play-off. Cu siguranță, băieții vor face și mâine un  meci bun (…). Și ei au probleme, și noi, le știți foarte bine, Baba, Antoche, Stoica, Ene sunt indisponibili, dar…avem un lot în care orice jucător care vine de pe bancă sau din tribune, în următorul meci trebuie să dea totul“, a declarat Marius Măldărășanu înaintea plecării spre Craiova.

Cu bagajele la ușă

Din păcate știrile despre FCH din media centrală, preluate de cea locală, continuă să ocolească performanțele sportive ale echipei, fiind centrate mai degrabă spre eventualele transferuri ale celor mai vânați jucători. Bineînțeles cei tineri, care au convocări la loturile naționale. Paraschiv și Opruț sunt plimbați de 2 luni pe la diverse echipe, se anunță tot felul de sume, conducerea clubului sibian confirmă interesul pentru ei și tot așa, timp în care FC Hermannstadt e în campionat și susține meciuri. Veștile au cu siguranță menirea de a crește cota celor doi, precum și traficul pe internet al celor care dau toate bârfele, dar acestea afectează randamentul celor doi, în condițiile în care sunt cu bagajele la ușă.

Pretenții în Bănie

Echipa sibiană intră în meci de pe poziția a 9-a în clasament, cu 24 de puncte, 9 victorii și 6 remize, dar și o pedeapsă de 9 puncte penalizare pentru datorii financiare mai vechi. Vine după o înfrângere pe Stadionul Municipal, 0-1 cu FCSB, meci în care n-a jucat deloc rău. A irosit ocazia meciului prin Petrescu (bară în min. 52) și a încasat golul care a decis meciul din două șuturi pe poartă a oaspeților (Omrani, min 75).

FCH merge cu pretenții în Bănie, remarcându-se în acest sezon prin jocuri, dar și rezultate bune în deplasare. În ultimele 5 partide, a pierdut o singură dată, la Voluntari, scor 0-3, în rest remizând cu FCU Craiova (scor 1-1) și cu FC Botoșani (scor 0-0), și câștigând la Mioveni (scor 2-0) și la Cluj în fața campioanei CFR, în ultimul meci al anului trecut (scor 1-0). Așadar 2 victorii și 2 remize în ultimele 5 deplasări. Mai mult, în întreg sezonul, FC Hermannstadt are o linie excelentă în meciurile de „afară“, cu 4 victorii, 5 egaluri și doar 2 înfrângeri, golaveraj 10-9, care o plasează pe locul 4 în Superligă, după CFR Cluj, Farul Constanța, FCSB și Sepsi.

sursa: LPF2.ro

Adversar „rănit“

CS Universitatea Craiova  nu este într-un moment tocmai bun, debutând cu stângul în acest an, 0-1 la Botoșani. A rămas fără antrenorul Mirel Rădoi la începutul lunii decembrie și a plecat în cantonament cu Eugen Neagoe, care se afla sub contract cu U Cluj. Presa centrală de sport a avansat chiar ideea că Universitatea ar putea pierde partida cu FCH la masa verde, pentru că nu a numit un nou antrenor principal în 30 de zile. Finanțatorul Mihai Rotaru a liniștit însă Craiova, anunțând că l-a înregistrat pe Papură în timp util. Un artificiu ca multe altele din fotbalul românesc. Una peste alta, biletele s-au vândut, iar meciul urmează să se dispute conform programării.

Eugen Neagoe a încheiat în sfârșit conturile cu U Cluj și va sta banca Universității la meciul cu FCH. Gruparea olteană și-a întărit defensiva în ultimele zile cu încă doi jucători, croații Juraj Badelj (19 ani) și Karlo Tomasec (18 ani), însă e greu de crezut că aceștia vor fi pe teren mâine. În iarnă, i-a mai transferat pe Ișfan, Ndong și Zajkov. A avut un cantonament bun, cu 3 amicale importante (3-1 cu Kecskemeti, locul 2 în Ungaria, 1-0 cu Widzew Lodz și 1-1 cu Partizan).

Universitatea e pe 5 în acest moment, la 9 puncte de liderul CFR. A marcat 27 de goluri, Crețu fiind principalul marcator cu 5 reușite.

Meci echilibrat

În tur, sibienii s-au impus cu 1-0 la Mediaș, prin golul marcat de Paraschiv (‘50). Juveții și-au luat revanșa în Cupa României, tot la Mediaș, 2-0 în octombrie, goluri Vătăjelu (‘12) și Găman (’89 din penalti). Ambele partide au fost echilibrate, așa cum e de așteptat să fie și mâine.

De reamintit că FC Hermannstadt și CS Universitatea au fost adversare în finala Cupei României 2017-2018, când alb-albaştrii s-au impus cu 2-0 (Gustavo, Mitriţă).

Etapa a 23-a

Vineri, 27 ianuarie

Ora 20.00 Universitatea Cluj – FC Rapid 1923

Sâmbătă, 28 ianuarie

Ora 14.30 UTA Arad – CS Mioveni

Ora 17.00 FC Petrolul Ploiești – Chindia Târgoviște

Ora 20.00 Universitatea Craiova – FC Hermannstadt

Duminică, 29 ianuarie

Ora 14.30 FC Argeș – FC Botoșani

Ora 17.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC U Craiova 1948

Ora 20.00 FCSB – Farul Constanța

Luni, 30 ianuarie

Ora 20.00 FC Voluntari – CFR 1907 Cluj

CLASAMENT

sursa: LPF

DECLARAȚII Marius Măldărășanu înainte de meci:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*