16 amendamente, depuse de parlamentarii liberali pentru Sibiu

Parlamentarii liberali de Sibiu au depus 16 amendamente la legea bugetului de stat, care vor fi dezbătute în această săptămână în Parlament.

Amendamentele susținute de Raluca Turcan, Nicolae Neagu, Constantin Șovăială și Mircea Cazan vizează atât municipiul Sibiu, cât și restul județului.

În domeniul sănătății, PNL Sibiu solicită aprobarea sumelor necesare pentru finanțarea studiului de fezabilitate a noului spital județean.

În domeniul infrastructurii, PNL Sibiu susține finanțarea proiectului pentru Centura Sud a municipiului Sibiu.

Și anul acesta, parlamentarii liberali de Sibiu cer începerea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Mediaș. “Zona de nord a județului Sibiu a cunoscut o creștere economică importantă prin dezvoltarea municipiului Mediaș, iar valorile de trafic sunt în creștere de la an la an. În acest sens, realizarea centurii Mediaș este o prioritate atât pentru CNAIR, cât și pentru județul Sibiu. De asemenea, menționăm că obiectivul a fost aprobat în bugetul de stat pe 2018, fără ca acesta să fie finanțat anul trecut,” se arată în amendamentul depus.

PNL Sibiu solicită alocarea de urgență a banilor necesari amenajării noului sediu al Palatului Copiilor.

Având în vedere organizarea Summitului UE din acest an, PNL Sibiu solicită sumele necesare Aeroportului Internațional Sibiu, infrastructurii de siguranță și sistemului sanitar pentru buna desfășurare a evenimentului.

Liberalii mai solicită finanțarea de bază în domeniul asistenței sociale, ca urmare a faptului că standardul minim de cost/persoană nu a fost actualizat din 2015.

De asemenea, parlamentarii liberali au depuse amendament și pentru introducerea rețelelor de apă și canalizare din localitățile Copșa Mică, Cisnădioara, Aciliu, Amnaș și Mag, pentru întreținerea și modernizarea drumului județean DJ 106 E care leagă autostrada A1 de Transalpina, pentru reabilitarea Transfăgărășanului, construcția de locuințe ANL pentru tineri și construcția unui bazin de înot în municipiul Mediaș.

AMENDAMENTE

asupra proiectului de Lege a Bugetului de Stat pe anul 2019

 

Nr. crt. Articolul din lege/anexa/capitol/subcapitol/ paragraf/grupa/titlul/articol/alineat Text amendament propus

(autor, apartenență politică)

Motivația amendamentului/

sursa de finanțare

Motivația respingerii

(numai pt. comisii)

1.               1 Anexa 3/15/28/ Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

 

Administrație publică

Cap.15

Fonduri alocate prin Programul Național de construcții în interes public sau social prin Compania Națională de Investiții -CNI-MDRAP

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/15/28, Cap. 15 cu suma de 4.650 mii lei pentru finanțarea construcției unui bazin de înot în Mun. Mediaș, Județul SIBIU

 

 

 

 

 

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

 

 

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

 

Se solicită suplimentarea fondurilor necesare pentru construcția unui bazin de înot necesar în Municipiul  Mediaș.

Dezvoltarea Municipiului Mediaș și preocuparea continuă a Primăriei Municipiului Mediaș pentru creșterea calității vieții locuitorilor  fac necesară susținerea obiectivului de investiții Bazin de Înot în Municipiul Mediaș. Alăturată eforturilor administrației locale investiția ar conduce pe termen lung la creșterea interesului generațiilor tinere fața de sport dar și la creșterea atractivității turistice a orașului.

 

Sursa de finanțare: Credit de angajament/diminuarea cu suma de 4.650 mii lei a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65/ MINISTERUL  FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
2.               2 Anexa 3/15/28/ Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

 

Locuințe

Cap. 5

Fonduri alocate prin Programul privind Construcții de Locuințe pentru Tineri, destinate închirierii prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe – ANL-MDRAP.

 

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/15/28, Locuințe, Cap. 5 cu suma de 19.600 mii lei pentru finanțarea construcției locuințelor pentru tineri in Mun. Mediaș, Județul SIBIU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autorul amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

 

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Se solicită suplimentarea sumelor necesare construcției de locuințe pentru tineri în vederea închirierii.

Având în vedere că un număr mare de tineri aflați la începutul carierei profesionale și care nu dețin locuințe proprietate personală nu își permit închirierea de spații locative de pe piața liberă, se impune menținerea Municipiului Mediaș în Programul guvernamental

derulat prin Agenția Națională pentru Locuințe a amplasamentului situat  pe str. Gh. Lazăr fn, în vederea construirii unui cartier cu  8 blocuri de unități locative .

Considerăm oportună finanțarea acestei investiții în condițiile în care la Primăria Municipiului Mediaș sunt  înregistrate un aproximativ 800 de cereri de locuințe .

 

Sursa de finanțare: Credit de angajament/diminuarea cu suma de 19.600 mii lei a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65/ MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
3.               4 Anexa 3/15/28/ Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

 

Infrastructura

Cap.13

Fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală – MDRAP.

 

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/15/28, Cap. 13 cu suma de 17.500 mii lei  pentru introducerea rețelei de apă și canalizare în localitatea Cisnădioara/orașul Cisnădie, Județul SIBIU.

 

 

 

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

 

 

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Se solicită alocarea sumelor necesare  pentru introducerea rețelei de apă și canalizare în localitatea Cisnădioara.

Menționăm faptul că localitatea este stațiune turistică vizitată anul de peste 450 de mii de turiști români și străini.  Localitatea este cunoscută pentru organizarea de evenimente culturale dar și pentru atracțiile sale turistice frumuseți naturale, monumente de însemnătate istorică. De menționat faptul că, locuitorii stațiunii trebuie să foreze la o adâncime de zeci de metri, la costuri foarte ridicate, pentru a avea o sursă de apă potabilă.

 

Sursa de finanțare:  Credit de angajament/diminuarea cu suma de  17.500 mii lei  a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65

MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
4. Anexa 3/15/28/ Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

 

Infrastructura

Cap.13

Fonduri alocate prin Programul National de Dezvoltare Locala-MDRAP

 

 

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/15/28, Cap. 13 cu suma de 12.500 mii  lei  pentru introducerea rețelei de apă și aducțiune în localitățile Mag, Aciliu și Amnaș/orașul Săliște, Județul SIBIU.

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Suma este necesară pentru realizarea investițiilor de bază în aceste sate, ai căror contribuabili suferă din cauza lipsei de apă potabilă. Obiectivele nu beneficiază de finanțare nici din fonduri europene, nici prin PNDL.

 

Sursa de finanțare:  Credit de angajament/diminuarea cu suma de  12.500 mii lei  a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65

MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
5. Anexa 3/15/28/ Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

 

Cap.14

Fonduri alocate în programul:Proiect sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare și a stațiilor de tratare a apei potabile pentru localități sub 50.000 locuitori-MDRAP

 

 

 

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/15/28, Cap.14  cu suma de 3000 mii lei pentru, investiții în stația de apă pentru orașul Copșa Mică- Județul SIBIU.

 

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile Parlamentare ale PNL din Camera Deputaților si Senat

Orașul Copșa -Mică nu a beneficiat în întregime de finanțarea obiectivului de investiție apă-canal, prevăzut prin H.G. Zone Fierbinți Copșa-Mică, Zlatna, fiind nevoită să preia de la S.C. Sometra S.A. stația de apă necesară alimentării orașului cu apă.

Stația de apă preluată are nevoie de această sumă minimă de investit pentru a fi adusă în parametrii optimi.

Sursa de finanțare: Credit de angajament/diminuarea sumei de prevăzute la Anexa nr.3/65/ MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE / TITLUL VII ALTE TRANSFERURI cu 3000 mii lei.

 
6. Anexa 3/16/28/ Ministerul Finanțelor Publice

Capitolul

Fonduri alocate prin Programul de investiții publice către Ministerul Finanțelor Publice

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/16/28  cu suma de 12.100 mii lei cheltuieli necesare Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu, din subordinea Consiliului Județean Sibiu,  în vederea organizării Summit-ului UE din mai 2019, Județul SIBIU

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Se solicită suplimentarea fondurilor necesare pentru creșterea capacității și a siguranței de operare la Aeroportul Internațional Sibiu în vederea organizării Summit-ului Uniunii Europene care va avea loc la Sibiu în luna mai a acestui an.

 

Sursa de finanțare: Diminuarea cu suma de  12.100 mii lei  a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65 MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE

ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
7. Anexa 3/16/28/  Ministerul Finanțelor Publice

 

Capitolul

Fonduri alocate prin Programul de investiții publice către Ministerul Finanțelor Publice

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/16/28  cu suma de 6.000 mii lei cheltuieli necesare pentru pregătirea Summit-ului UE care va avea loc la Sibiu, în mai 2019.

Județul SIBIU

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Se solicită suplimentarea fondurilor necesare pentru pregătirea Summit-ului Uniunii Europene de la Sibiu, din mai 2019, pe perioada președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, un eveniment important pentru politica europeană.

-reamenajarea spațiilor de din imobil unde se vor desfășura lucrările  Summit-ului;

-instalarea sistemelor de conferință audio-video și a sistemelor de supraveghere;

Sursa de finanțare: Diminuarea cu suma de 6.000 mii lei  a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65 MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE

ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
8. Anexa 3/24/28 /Ministerul Transporturilor

 

Programul de modernizare, dezvoltare, reparații, consolidare și întreținere a infrastructurii rutiere

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei  prevăzute în Anexa 3/24/28  Ministerul Transporturilor –  Programul de modernizare, dezvoltare, reparații, consolidare și întreținere a infrastructurii rutiere cu suma de 50.000 mii lei pentru finanțarea reabilitării drumului turistic Transfăgărășan DN 7C, Județul SIBIU

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Se solicită suplimentarea fondurilor necesare pentru reabilitarea traseului Transfăgărășan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România și chiar din Europa.

Interesul crescut al turiștilor față de Munții Făgăraș impune lucrări care să asigure deplasarea acestora în condiții de siguranță rutieră.

De asemenea, o infrastructura rutieră modernă reprezintă un argument suplimentar  în favoarea dezvoltării zonei.

Sursa de finanțare: Diminuarea cu suma de 50.000 mii lei a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65/ MINISTERUL  FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE

 
9. Anexa 3/24/28/ Ministerul Transporturilor

 

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/24/28  cu suma de 150.000 mii lei pentru finanțarea construcției centurii Mun. Mediaș.

Județul SIBIU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Se solicită suplimentarea fondurilor necesare pentru construcția centurii Mediaș.

Zona de Nord a județului Sibiu a cunoscut o creștere economică importantă prin dezvoltarea municipiului Mediaș, iar valorile de trafic sunt în creștere de la an la an. Situarea municipiului Mediaș pe DN14 care asigură legătura cu Sighișoara și Sibiu iar la intersecția DN DN14A face legătura cu municipiul Târnăveni  conduce la valori de trafic de tranzit crescute care afectează calitatea vieții în Mediaș.

În acest sens, realizarea centurii Mediaș  este o prioritate atât pentru CNAIR, cât și pentru județul Sibiu. De asemenea,  menționăm că obiectivul a fost aprobat în Bugetul de Stat pe 2018, fără ca acesta să fie finanțat anul trecut.

Sursa de finanțare: Credit de angajament/ diminuarea cu suma de 150.000 mii lei a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65/ MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
10. Anexa 3/24/28/ Ministerul Transporturilor

 

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/24/28  cu suma de 75.200 mii lei pentru finanțarea investiției Centura Sud a Municipiului Sibiu, județul Sibiu.

 

 

 

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

 

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

 

Se solicită suplimentarea fondurilor prin includerea finanțării obiectivului de investiții Centura Sud a Municipiului Sibiu.

Dezvoltarea Municipiului Sibiu a dus la o creștere a numărului de locuitori în comunitățile învecinate precum prin construirea de noi cartiere. Având în vedere toate acestea, se impune realizarea unei noi legături rutiere între noile zone de locuit și siturile industriale, fapt stipulat și în studiile de trafic existente. Centura Sud a Municipiului Sibiu este un obiectiv de investiții cu importanță  reală care  va crește gradul de confort al locuitorilor, calitatea vieții acestora precum și pe cea a serviciilor turistice ale orașului.

Sursa de finanțare : Credit de angajament/ diminuarea cu suma de 75.200 mii lei a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65/ MINISTERUL  FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
11. Anexa 3/25/28/ Ministerul Educației Naționale

Cod program 43, Proiectul privind reabilitarea infrastructurii școlare

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/25/28 cu suma de 1050 mii lei pentru finanțarea reabilitării sediului în care își va desfășura activitatea Palatul Copiilor din municipiul Sibiu, Județul SIBIU

 

 

 

 

 

 

 

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

 

Se solicită alocarea sumelor necesare reabilitării noului sediu al Palatului  Copiilor din Municipiul Sibiu. Anual peste 2500 de copiii învață în această instituție.

Autoritățile locale au repartizat funcționării Palatului Copiilor, ca urmare a retrocedării vechiului sediu, un spațiu de dimensiuni suficiente pentru buna sa funcționare,  urmând ca Statul Român să asigure sumele necesare modernizării și mutării  acestuia. Deși mutarea Palatului a fost decisă încă din 2017, Ministerul Educației nu s-a preocupat de identificarea sumelor necesare relocării, motiv pentru care se impune susținerea acestui amendament.

 

Sursa de finanțare: Diminuarea cu suma de 1050 mii lei a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65/

MINISTERUL  FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
12. Anexa 3/26/28/ Ministerul Sănătății

Fonduri alocate prin Programul de investiții publice către Ministerul Sănătății

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/26/28  cu suma de 3500 mii lei pentru finanțarea actualizării studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Noul Spital Județean Sibiu.  Menționăm că obiectivul se află la faza de dezbatere P.U.Z.

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

 

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Consiliul Județean Sibiu  a primit, prin HG nr. 912/2016, terenul necesar construirii noului spital precum și proiectul tehnic de la Ministerul Sănătății  prin adresa nr. VVV08/04.01.2017. Obiectivul face parte din Strategia Națională „Spitale Noi”, asumată de Guvernul României.

Având în vedere că noul spital face obiectul unui parteneriat între Consiliul Județean Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu și fiecare dintre aceste autorități are cerințe specifice,  se impune actualizarea studiului de fezabilitate.

Este de menționat faptul că spitalul județean existent are peste 100 de ani, iar construcția unui nou spital județean la standarde europene și moderne este impetuos necesară.

Sursa de finanțare:   Diminuarea cu suma de  35.000 mii lei a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65 MINISTERUL  FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
13. Anexa 3/26/28/Ministerul Sănătății

Capitolul

Fonduri alocate prin Programul de investiții publice către Ministerul Sănătății

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 3/26/28  cu suma de 21.000 mii lei cheltuieli de natură investițională pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu în cazul unor probleme medicale apărute membrilor delegațiilor internaționale participanți la Summit-ul U.E organizat la Sibiu, mai 2019.

Județul SIBIU

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile Parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Se solicită suplimentarea fondurilor necesare pentru achiziția de aparatură medicală absolut necesară în cazul unor probleme medicale apărute membrilor delegațiilor internaționale participanți la Summit-ul U.E organizat la Sibiu în anul 2019.

 

 

Sursa de finanțare: Diminuarea cu suma de 21.000  mii lei  a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65

MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE

ACȚIUNI GENERALE

 
14. Anexa nr. 4

SUME defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, pentru anul 2019.

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 4, cu suma de 35.000 mii lei pentru Județul SIBIU

 

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

 

Suma suplimentară solicitată este pentru acoperirea cheltuielilor personalului neclerical și a celui ce lucrează în instituțiile de cultură, în special pentru Biblioteca Astra Sibiu.

Pe de alta parte suplimentarea solicitată are în vedere subfinanțarea ca urmare a faptului că standardul minim de cost/persoana nu a fost actualizat din 2015 generând dezechilibre bugetare.

Sursa de finanțare:

Diminuarea cu suma de 35.000 mii lei   a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65 MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
15. Anexa nr. 6

 SUME defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pentru anul 2019.

Se propune suplimentarea prin Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 6 cu suma de 20.000 mii lei pentru finanțarea modernizării drumurilor județene.

Județul SIBIU

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

 

Se solicită suplimentarea fondurilor necesare pentru întreținerea și modernizarea drumurilor județean de peste 150 de km existente la nivelul județului Sibiu.

Cel mai circulat drum este DJ 106 E care leagă Autostrada A1 de Transalpina și care până nu va trece la CNADNR ca și drum național necesită costuri anuale de întreținere și reparații de 10.000 mii lei.

Sursa de finanțare:

Diminuarea cu suma de 20.000 mii lei a sumelor prevăzute la Anexa nr.3/65/ MINISTERUL  FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 
16. Anexa 7

SUME defalcate din Impozitul pe venit și din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019.

 

Se propune suplimentarea din Legea Bugetului de Stat pe anul 2019 a sumei prevăzute în Anexa 7, cu suma de 25.000 mii lei pentru creșterile salariale din anul 2019 cât și pentru susținerea cofinanțării proiectelor de dezvoltare locală ale unităților administrativ-teritoriale.

Județul SIBIU

 

Autorii amendamentului:

Deputat PNL Raluca Turcan

Deputat PNL Nicolae Neagu

Deputat PNL Constantin Șovăială

Senator PNL Mircea Cazan

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat

Se solicită suplimentarea fondurilor necesare pentru creșterile salariale din anul 2019 cât și pentru susținerea cofinanțării proiectelor de dezvoltare locală ale unităților administrativ-teritoriale.

 

 

Sursa de finanțare:

Diminuarea cu suma de 25.000  mii lei  a sumelor prevăzute la  Anexa 3/65 MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE – ACȚIUNI GENERALE/ TITLUL VII ALTE TRANSFERURI

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*