2022, an greu pentru jandarmi! Mii de misiuni

Peste 4000 de misiuni desfășurate de jandarmii sibieni anul trecut, pentru siguranța comunității.

Azi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu a avut loc evaluarea activității instituției pe anul 2022.

Bilanțul a fost prezentat de către inspectorul șef al I.J.J. Sibiu, colonel Gândilă Dan-Marius, în prezența cadrelor unității, întreaga activitate fiind prezidată în sistem videoconferință de către șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, colonel MITU Leontin.

În anul 2022, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, instituție care își desfășoară activitatea în sprijinul cetățenilor, au desfășurat 3.425 de misiuni pe linia menținerii, asigurării și restabilirii ordinii publice.

Manifestările din spațiul public au generat creșterea numărului de misiuni pentru protecția participanților, astfel că în perioada de referință am organizat și desfășurat 390 de misiuni de asigurare a ordinii publice.

Performanța executării misiunilor de asigurare a ordinii publice s-a reflectat prin faptul că la nivelul zonei de competență nu au fost executate intervenții în forță pentru restabilirea ordinii publice.

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, am participat cu 3.502 patrule de jandarmi și 590 patrule mixte în cooperare cu I.P.J. Sibiu, la menținerea ordinii publice pe raza județului, în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș, pe traseele montane și în zonele de agrement.

În baza planurilor de cooperare și a protocoalelor de colaborare, Jandarmeria Sibiu a executat 114 misiuni în cooperare cu alte instituții.

Cu ocazia executării misiunilor, au fost legitimate și verificate în bazele de date operative 5811 persoane, fiind aplicate 1280 de sancțiuni contravenționale și au fost întocmite actele de constatare pentru 146 infracțiuni, dintre care 99 constatate independent și 47 constatate în cooperare cu poliția.

În anul 2022, efective ale inspectoratului au asigurat paza la 19 obiective de pe raza județului, au executat 1041 misiuni de pază a transporturilor de valori, bunuri, produse cu caracter special și corespondență clasificată și au menținut ordinea interioară pe timpul desfășurării ședințelor la 16 săli de judecată.

Prin efortul întregului personal, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu și-a îndeplinit obiectivele stabilite și misiunile încredințate, a reușit să facă față cu succes tuturor provocărilor și să contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor din județul Sibiu.

În anul 2023, pentru realizarea obiectivelor propuse de întrega echipă a Jandarmeriei Sibiu, direcțiile de acțiune vor fi concentrate pe creșterea performanței activităților operative și de suport, precum și a capacității instituționale de gestionare a situațiilor din domeniul ordinii publice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*