30 de echipe înscrise la prima etapă a concursului de roboți mobili susținut de Marquardt

Un număr de 30 de echipe de studenți și elevi din patru centre universitare și licee din Sibiu s-au înscris la prima etapă a concursului de roboți mobili “powered by Marquardt”.

Competiția va avea loc în 27 februarie, începând cu ora 9,00, în holul Facultății de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Aflat la cea de-a patra ediție, concursul organizat de Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale cuprinde două etape în care roboții construiți de echipele participante se vor întrece pe diferite trasee de viteză sau obstacole.

În campionat s-au înscris 20 de echipei din cadrul ULBS – Facultatea de Inginerie, două echipe de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, o echipă de la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, o echipă de la Universitatea Națională Militară „Vasil Levski” din Bulgaria și opt echipe formate din liceeni de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu.

La concurs vor participa și componenți ai echipelor ”Valak” și ”Quaternion”, premiate la concursul internațional ”Zero Robotics” organizat de MIT – Massachusetts Institute of Technology în parteneriat cu NASA.

”Echipele de studenți ai Facultății de Inginerie sunt formate din peste 60 de studenți de la diferite specializări: Mecatronică, Robotică, Mașini-Unelte și Sisteme de Producție, Sisteme de Producție Digitale, Tehnologia Informațiilor și Calculatoare. Întregul campionat este sponsorizat de compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, căreia îi mulțumim și pe această cale”, a declarat profesorul Gabriel Racz.

Programul etapei 1:

  • 9:00 – 11.00  – antrenamente oficiale pe pista de concurs;
  • 11:00 – 11:15  –  deschiderea oficială a manifestării;
  • 11:15 – 14:15  –  concurs (rundele 1-3);
  • 14:15 – 14:30  –  festivitatea de premiere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*