4.000 de puieți de stejar, plantați de jandarmii sibieni în zona Daia

Inspectoratul de Jandarmi Județean „General de brigadă Mihail Rasty“ Sibiu, în baza colaborării cu Ocolul Silvic Sibiu, s-a implicat și anul acesta în campania „Luna plantării arborilor“.

Sâmbătă, 16 martie, în zona Daia, cele două instituții locale au organizat o acțiune de împădurire la care au participat 70 de jandarmi sibieni, sub deviza „100 de ani împreună cu cetățenii“. În câteva ore, au fost sădiți mii de puieți.

În fiecare primăvară

„În data de 16 martie, la Ocolul Silvic Sibiu, 70 de jandarmi au plantat la în jur de 4.000 puieți de stejar în cadrul «Lunii plantării arborilor». Personalul silvic a asigurat asistența tehnică, puieții și uneltele necesare. Acțiunea s-a desfășurat în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții. Această activitate a devenit deja o tradiție, desfășurându-se în fiecare primăvară“, au explicat reprezentanții Direcției Silvice Sibiu.

Voluntariat pentru protejarea mediului

Prin implicarea lor, jandarmii și-au propus să dea un exemplu comunității sibiene. „În contextul manifestărilor dedicate Centenarului Jandarmeriei sibiene, personalul Inspectoratului se alătură campaniei «Luna plantării arborilor». Activitatea de împădurire pe bază de voluntariat reprezintă un aport al Jandarmeriei sibiene la păstrarea și conservarea mediului înconjurător. Jandarmeria Sibiu s-a alăturat diferitelor campanii pentru protejarea mediului, iar acum spune din nou «prezent» și încurajează cât mai mulți voluntari să participe la astfel de acțiuni. Acțiunea se desfășoară în colaborare cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Sibiu”, a precizat sublocotenentul Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*