50 de elevi din județul Sibiu s-au înscris la Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale. Vineri este ultima zi de înscriere

Ne aflăm în ultima săptămână în care se pot face înscrieri la faza județeană a Olimpiadei de Meșteșuguri Artistice Tradiționale, ediția a XXIV-a.

Vineri, 15 martie, este ultima zi în care elevii talentați din județul Sibiu se pot înscrie în această competiție. Până în prezent, 50 de elevi au făcut acest lucru.

Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale este un eveniment organizat de Muzeul ASTRA, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, iar ediția din acest an va avea loc în perioada 26-28 martie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Condiţii de participare:

– vârsta între 6-18 ani

– dexteritate tehnică şi simţ artistic propriu pentru stilul autentic

– proveniență din mediul rural, membri ai cercurilor de profil de artă populară, din şcoli sau cluburile elevilor din mediul rural sau urban

Participanții vor fi selectați în prealabil la faza pe fiecare unitate de învăţământ, club sau palat al copiilor şi elevilor. Fiecare unitate școlară şi/sau conexă poate fi reprezentată de un număr de trei elevi selecţionaţi, în prealabil, la nivel de unitate şcolară şi/sau conexă – pentru unul din meşteşugurile tradiţionale. De asemenea, este de reținut faptul că un elev poate participa în cadrul concursului la o singură secţiune. Concursul constă în prezentarea unor produse brute sau semifinite pe care concurentul le va desăvârşi în timpul competiției.

În cadrul Olimpiadei de anul trecut, au participat 108 elevi din 119 înscrişi, din 33 unităţi şcolare, ateliere particulare, cluburi ale elevilor, reprezentând 12 localităţi din tot județul Sibiu.

Înscrieri se pot face până la Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, str. Lucian Blaga nr. 26, tel.0369/101202, fax. 0269/210817, e-mail educativsb@gmail.com în atenţia doamnei inspector Daniela Muntean, sau la Muzeul ASTRA, Piaţa Mică, nr. 11, cod 550182, tel. 0756/085780, fax 0269/202411, e-mail elena.gavan@muzeulastra.com, în atenţia doamnei muzeograf Elena Găvan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*