89 de persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore de echipajele Salvamont. Opt apeluri s-au făcut la Salvamont Sibiu

Salvamontiștii din toată țara au fost nevoiți să intervină la 89 de cazuri în doar 24 de ore. 38 de persoane au fost transportate la spital.

Dispeceratul Național Salvamont a anunțat pe pagina de Facebook că salvamontiștii din întreagă țară au fot solicitați să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane.

Astfel, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 89 apeluri prin care s-a solicitat intervenția de urgență.

„Zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 89 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor”, au transmis reprezentanții Salvamont România pe Facebook.

Cele mai multe apeluri au fost înregistrate pentru Salvamont Voineasa (13), Salvamont Sinaia (10) și Salvamont Sibiu (8).

S-au mai înregistrat câte 5 apeluri pentru Salvamont Gorj, Bihor, Lupeni și Alba și câte 4 apeluri pentru Salvamont Borșa și Caraș Severin-Formația Muntele Mic.

Pe lângă apelurile menționate mai sus au mai fost înregistrate câte 3 apeluri  pentru Salvamont Cluj, Predeal și Dâmbovița; 2 apeluri pentru Salvamont Petroșani, Harghita, Prahova-Formația Azuga și Prahova-Formația Cheia.

Pentru Salvamont Municipiul Brașov, Neamț și Bistrița-Năsăud s-au înregistrat câte un apel.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 89 persoane, dintre acestea 38 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 29 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*