A început plantarea tuberozelor la Hoghilag

Comuna Hoghilag din județul Sibiu a devenit renumită ca tărâm al tuberozelor. În această perioadă, cultivatorii de tuberoze din comuna Hoghilag au început plantatul bulbilor pentru anul 2022. Anul acesta, suprafața cultivată a crescut față de anul anterior de la 4 la 5 ha.

Datorită acestei îndeletniciri, Hoghilagul a început sa devină tot mai cunoscut, iar in fiecare an pe timp de vară, ulițele satului sunt pline de turiști dornici să admire și să se bucure de parfumul tuberozelor. Sărbătoarea Tuberozelor, care se organizează din 2017, la început de august, a devenit un eveniment de referință pentru această zonă. În zilele de sărbătoare se desfășoară activități artistice, gastronomice și culturale în curtea Bisericii Evenghelice din centrul satului și se organizează tururi ghidate în grădinile cu tuberoze.

„În urma demarării procedurii de certificare ca produs cu Indicație Geografică Protejată la Comisia Europeană, evenimentul „Sărbătoarea Tuberozelor” a fost promovat în 2021 la nivel național în intervalul 7-8 august, iar anul acesta se așteaptă un număr mai mare de turiști.

Tuberozele se cultivă intens la Hoghilag, întrucât aici există condiții prielnice de dezvoltare, devenind o tradiție locală și o emblemă a comunității sibiene, care se dezvoltă de la an la an, prin frumusețea și parfumul acestor flori” au transmis reprezentanții Ministerului Agriculturii și dezvoltării Rurale pe pagina de Facebook a instituției.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*