A zecea biserică de gheață renaște la cota 2.000

Un sobor de preoţi de la mai multe culte creștine va sfinţi, vineri, la ora 12, singura biserică de gheaţă din România. Biserica va fi sfinţită de preoţi ai Bisericii Ortodoxe Române şi ai Bisericii Evanghelice, Greco-Catolice şi Romano-Catolice.

Biserica de Gheaţă este construită în fiecare iarnă la Bâlea Lac, de zece ani, pentru toţi credincioşii care îşi doresc să aibă un loc de rugăciune în vârful muntelui. Înainte de începerea construcţiei, câţiva preoţi au sfinţit apa Lacului Bâlea.

Gheață din lac

Cei mai temerari îndrăgostiţi aleg Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac pentru a avea o nuntă de neuitat, iar părinţii îndrăgostiţi de munte aleg acest loc unic în ţară pentru a-şi boteza copiii.

Pentru ridicarea bisericii inedite, meşterii au folosit aceeaşi tehnică de construire ca şi în cazul hotelului de gheaţă, fiind utilizate blocuri de gheaţă de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă şi multă apă. Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac are o înălţime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri şi lăţime de aproximativ 7 metri şi este construită după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Biserica de Gheaţă a devenit un obiectiv turistic foarte atractiv, fiind vizitat in fiecare an de mii de turisti din țară și din străinătate.

De altfel, în sezonul 2008-2009, însuşi Mitropolitul Ardealului, ÎPS prof. dr. Laurenţiu Streza, a binecuvântat inedita construcţie de gheaţă.

Hotelul este în plin sezon

Cei care vor lua pare la slujba de sfințire a bisericii de gheață pot vizita apoi și hotelul de gheață. În hotelul de gheață de la Bâlea Lac au fost amenajate 15 camere duble cu pat matrimonial, iar, lângă hotel, au fost construite trei igloo-uri. Decorul celor 15 dormitoare este în întregime din gheaţă şi, în fiecare cameră, turiştii vor găsi personajele preferate din filme celebre, în condițiile în care în acest sezon cinematografia a urcat la cota 2.000. Oaspeții pot dormi, în funcție de preferință, în camerele inspirate de peliculele: Star Wars, The Hobbit, Ice Age, The Passion Of The Christ, Mihai Viteazul, Toate pânzele sus, Rocky III, Gladiator, King Kong, Titanic, Jaws, Harry Potter şi Dracula.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*