Abordări multidisciplinare ȋn științele și artele gastronomice. De la dialog la schimbare, de la știință la artă, de la pixeli la farfurie

Clădirea Rectoratului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu va găzdui vineri, 14 iunie 2019, ora 14:00, conferința intitulată ”Abordări multidisciplinare ȋn științele și artele gastronomice”, un eveniment ȋn cadrul Proiectului ”Food Fashion”.

Evenimentul dorește să se înscrie într-o nouă etapă a gatronomiei sibiene, realizȃnd un dialog între diferite grupuri de profesioniști care au ocazia să împărtășească experiența proprie și activitatea lor de cercetare, în special din dorința de a dezbate problematica actuală din domeniul nutriției și tehnologiei alimentare

Tranziția către un sistem sustenabil de alimentație și aprovizionare culinară este esențială pentru a garanta accesul la produsele nutritive sănătoase, pentru a permite un stil de viață echilibrat și pentru a reduce impactul nociv asupra mediului. O abordare multidisciplinară este necesară pentru accelerarea și punerea ȋn aplicare a acestor principii.

Conferința reunește nutriționiști, antropologi, neurologi, biochimiști, agricultori și tehnologi alimentari, psihologi comportamentali și mulți alții. Prelegerile și dezbaterile vor fi coordonate de profesori de specialitate din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Multitudinea de lucrări va aduce la suprafață subiecte cu teme complexe, unice, pornind de la premisa că o alimentație sănătoasă are la bază o informare corectă a publicului și o înțelegere a regimului specific fiecărui organism uman în parte. Discuțiile vor aborda și tema susținerii comunităților locale prin creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește importanța promovării produselor alimentare locale, tema eradicării malnutriției, dar și prezentarea imprimantelor tridimensionale – mașini care, pot crea alimente unice, cu gust și design aparte. Menirea acestor discuții este de a stârni curiozitatea tinerilor cercetători, în contextul efectelor nedorite ale globalizării, care afectează atȃt sănătatea, cȃt și economiile locale, pentru a identifica soluții viabile în domeniul gastronomiei.

Conferința ”Abordări multidisciplinare ȋn științele și artele gastronomice” va avea loc vineri, 14 iunie 2019, ora 14:00, ȋn Sala ”Lucian Blaga” din Clădirea Rectoratului Universității.

Acest eveniment este co-finanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, organizator fiind Fotoclubul Orizont, ȋn parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Casa de Cultură a Studenților Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*