Administrație dincolo de politică

Primarul ales al Sibiului, Astrid Fodor, a depus, ieri, jurământul de primar în fața noului Consiliu Local al Sibiului.

IMG_1102„Chiar dacă am obținut acest mandat candidând din partea unui partid, iar în cazul Forumului – din partea unei alianțe a minorităților, din acest moment sibienii așteaptă să lăsăm deoparte politica și disputele inerente ale acesteia și să le propunem proiecte care să continue dezvoltarea orașului. În calitate de primar, vă asigur de întregul meu concurs. În echipa Primăriei Sibiu veți găsi un executiv bine pregătit, un întreg portofoliu de proiecte pe care le avem pregătite spre a fi supuse aprobării dvs. și un mecanism bun care le va pune în aplicare, odată aprobate. Avem misiunea dificilă, dar frumoasă de a duce mai departe Sibiul și, uitându-mă astăzi în jurul mesei, știu că nu vom dezamăgi“, a mărturisit edilul-șef.

Consilieri validați

Noul Consiliu Local al municipiului Sibiu s-a constituit legal în ședința de ieri. La şedinţă au luat parte prefectul Cristian Roman, preşedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, şi Daniela Câmpean, preşedintele Consiliului Județean Sibiu, susţinut de FDGR. Cei 23 de consilieri locali au depus jurământul și astfel au primit mandat pentru administrarea Sibiului până în anul 2020. De asemenea, în conformitate cu prevederile Legii 215/2001 au fost aleși și noii viceprimari ai Sibiului: Corina Bokor din partea FDGR și Răzvan-Codruț Pop de la PNL.

Primarul, gata de treabă

juramant FodorAstrid Fodor se bucură de o majoritate confortabilă în Consiliu Local, asigurată de FDGR şi PNL.

Edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ a spus că îşi doreşte o dezvoltare zonală şi regională a Sibiului.  „Noi avem un întreg portofoliu de proiecte, care sunt pregătite a fi supuse aprobării dvs., iar după aprobarea acestora, avem un mecanism bun pentru a pune în aplicare. Ne aşteaptă o misiune dificilă, dar frumoasă, dar sunt sigură că vom reuşi. Şi cum Sibiul nu se poate dezvolta decât zonal şi regional, cooperarea interstituţională între Primăria municipiului Sibiu, reşedinţă de judeţ şi motorul acestei zone, şi Consiliul Judeţean este absolut necesară şi nu doar la nivel declarativ, ci efectiv şi real“, a mai spus primarul Astrid Fodor.

Din componenţa Consiliului Local Sibiu s-a retras, înainte de şedinţă, fostul prefect Ovidiu Sitterli, ales consilier din partea PSD. Viceprimarul Corina Bokor a obținut 22 de voturi din partea aleșilor locali, în timp ce Răzvan Pop a fost votat de 19 consilieri. PSD nu a făcut nici o propunere pentru funcția de viceprimar al Sibiului.

Noul Consiliu Local

Birk Ecaterina – FDGR

Bokor Corina – FDGR

Brunchea Mariana-Gabriela – PNL

Colceriu Elena-Manuela – PSD

Cotârlă Liviu – PSD

Drăgan Tiberiu-Cornel – PNL

Fazakas Ekaterina-Annemarie – FDGR

Gârleanu Maria – FDGR

Grecu Bianke-Marion – FDGR

Hermann Gerold – FDGR

Kiss Lorant – FDGR

Lerner Helmut – FDGR

Mezei Paul-Constantin – FDGR

Mitrea Vasile Tiberiu – PSD

Niedermaier Helmut-Paul – FDGR

Pavel Anita – FDGR

Pinter Zeno-Karl – FDGR

Pop Răzvan-Codruț – PNL

Popa Virgil – PNL

Sîmtion Claudia-Mery – PSD

Spătari Ovidiu-Nicolae – PNL

Stroie Ioan – PSD

Tălău Ghiorghe – PSD

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*