Adrian Bibu pune piciorul în prag în cazul Tursib: situația nu va rămâne așa

Adrian Bibu, liderul de grup al consilierilor locali ai PNL, arată într-o postare pe Facebook că situația de la Tursib nu va rămâne așa.
„Ce vom face:
Vom continua demersul nostru de inițiere a selecției membrilor Consiliului de Administrație TURSIB prin procedura noua, transparentă, NU prin prelungirea automată a mandatelor!
Vom solicita în instanță, conform legii, ca directoratul/ CA Tursib să convoace Adunarea Generala a Acționarilor (AGA) Tursib. Legile sunt foarte clare: acționar este Municipiul Sibiu, iar reprezentanții municipiului – implicit ai acționarului – sunt consilierii locali, NU Primăria Sibiu sau doamna primar. În calitate de reprezentanți ai orașului cu peste 5% pondere avem conform legii dreptul convocării AGA.
În AGA vom lua, așa cum am mai spus, act de solicitarea de prelungire a mandatelor membrilor CA, dar vom opta pentru o procedura nouă de selecție a membrilor.
Vom contesta (în termenul de 15 zile legal) noul statut depus la Registrul Comerțului și aprobat în mod ciudat, deși ridica probleme majore de legalitate”, scrie Adrian Bibu.
Acesta aduce și câteva exemplu:
– potrivit noului statut se dorește ca numărul mandatelor membrilor CA să fie nelimitat, deși conform legii nu sunt permise mai mult de trei mandate;
– potrivit noului statut se dorește ca în cazul vacantării unui loc în CA, o nouă numire să fie făcută chiar de membrii CA și nu de acționar. Practic, să se numească între ei.
„Opoziția la demersul pe care PNL și USR l-au inițiat în cazul Tursib este, pentru mine, foarte curioasă. Este limpede că doamna primar Astrid Fodor își dorește păstrarea actualului Consiliu de Administrație (CA) al Tursib, dar mai puțin limpede este DE CE”, își încheie postarea Bibu.
Tags: , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*