Anchetă penală în cazul ursului împușcat la Sibiu. Ultimele clipe ale animalului ucis, filmate de un sibian | IMAGINI CARE POT AVEA UN IMPACT EMOȚIONAL PUTERNIC

„Uitați ce urs uriaș atacă cu cruzime un zid, încercând speriat să-și caute drumul spre casă. Sunt foarte curios să aflu cine a dat ordinul ca această bestie să fie omorâtă”, scrie pe Facebook un sibian care are imagini video cu momentul împușcării ursului.

Andrei Piloiu a publicat pe rețeaua de socializare un filmuleț care arată ultima încercare de scăpare a ursului ucis, în această dimineață, pe strada Lungă din Sibiu.

În ciuda declarațiilor oficiale destul de confuze, imaginile demonstrează că animalul nu era unul de dimensiuni foarte mari și că era mai degrabă speriat decât agresiv.

La intervenţie au participat zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri, medici, vânători, angajaţi ai Direcţiei Silvice, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare, dar şi reprezenţi ai altor instituţii, inclusiv prefectul Cristian Roman, președintele comitetului județean pentru situații de urgență.

Imaginile demonstrează că animalul nu era unul de dimensiuni foarte mari și că era mai degrabă speriat decât agresiv | foto: romaniatv.net

Imaginile demonstrează că animalul nu era unul de dimensiuni foarte mari și că era mai degrabă speriat decât agresiv | foto: romaniatv.net

În acest caz a fost deschis un dosar penal. „Este vorba despre folosirea unei arme de foc în oraş, iar aceasta este procedura. Se deschide dosar de cercetare penală pentru uz de armă de foc. În această situaţie, însă, a fost caz de necesitate, iar condiţiile folosirii armei au fost clare. Problema când se trage cu armă cu tranchilizante este că, pentru a-şi face efectul, trebuie să te apropii foarte mult de animal. Au încercat, dar procedura a eşuat. S-a considerat că este mai sigur pentru populaţie, dată fiind starea de agitaţie a animalului, să se intervină cu o armă de foc. S-a tras de la mai mult de 50 de metri, de către un membru al Asociaţiei Vânătorilor”, a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, pentru News.ro.

Vă reamintim că, în aprilie anul trecut, un pui de urs care rătăcea prin Sibiu a fost tranchilizat și dus la Sanctuarul Urșilor din Zărnești. Nu la fel de norocoasă a fost tigroaica Mihaela, evadată de la Grădina Zoologică din Sibiu în decembrie 2011, pe care echipele de intervenție au împușcat-o mortal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*