Apă Canal Sibiu a achiziționat autolaboratoare noi pentru detecția pierderilor de apă (CP)

În fiecare an, pe data de 22 martie, se sărbătorește ZIUA MONDIALĂ A APEI. Cu această ocazie Apă Canal Sibiu este alături de abonații săi cu noi investiții în tehnologia modernă de detectare a pierderilor de apă pe conducte de plastic, din materiale metalice sau din alte materiale.

Foto: Apă Canal Sibiu

Recent, au fost achiziționate trei autolaboratoare detectare pierderi apă precum și un autolaborator cu sistem CCTV de inspecție video a conductelor de canalizare. De ultimă generație, izolate termic acestea sunt dotate cu sisteme inteligente de prelocalizarea a pierderilor de apă prin înregistrarea sunetelor și analiza zgomotelor de pe rețea. Loggeri sau senzorii de zgomot sunt cei care măsoară nivelul și frecvența sunetului, transmit datele prin radio și rezistă la temperaturi între -10 grade C și + 40 grade C. Cu o distanță de recepție de minim 50 de metri, loggeri preiau informația pe care ulterior cu ajutorul transmiterii bidirecționale a datelor prin radio o salvează în unitățile de comandă și control iar apoi într-o bază de date cu conectare și control prin WI FI.

Procesul complex de detectare al pierderilor de apă presupune implicarea camerelor video subacvatice, a microfoanelor ultra-performante, a debimetrelor, corelatoarelor de localizare, a georadarelor, locatoarelor feromagnetice precum și a programelor de analiză a datelor în vederea depistării pierderilor de apă din rețele. După identificarea zonei, cazul este preluat de echipele de Intervenții care remediază conducta avariată. În ultimii patru – cinci ani, datorită eforturilor depuse de Biroul Management Pierderi Apă, anual se reduc pierderile din rețele de distribuție a apei aflate în administrarea companiei noastre. Peste 120 de pierderi au fost depistate în ultima perioadă datorită activității derulate zilnic de colegii noștri, detectivii pierderilor de apă.

Pentru solicitarea serviciilor BirouluiManagement Pierderi Apă vă recomandăm să redactați o cerere pe care să o trimiteți pe adresa office@apacansb.ro.

Actualul parc auto al Apă Canal Sibiu SA are în dotare 131 de autovehicule, majoritatea achizițiilor fiind făcute începând cu anul 2017.

Compania Apă Canal Sibiu SA a achiziționat în ultimul an și un teren de două hectare în Zona Industrială Vest, locație unde își va muta întregul parc auto. În acest fel, va degreva de poluare fonică și trafic auto de mare tonaj zona sediului central al companiei și va oferi confort locatarilor învecinați.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*