AȘA-I ROMÂNUL: 75% n-au încredere în Dragnea, 24% cred în „statul paralel”, dar 37% votează tot cu PSD!

Cel mai recent studiu al scenei politice ar trebui să îi convingă pe majoritatea politicienilor să iasă „la pensie”. Iar pe majoritatea românilor cu scaun la cap, să emigreze!

Cota de încredere a președintelui PSD, Liviu Dragnea, este la pământ (-75%, părere proastă și foarte proastă), dar românii ar vota tot cu PSD (37%). Premierul Viorica Dăncilă (PSD) se bucură de o încredere – părere bună și foarte bună – de doar 31%, mai mică decât fostul șef al Guvernului, Victor Ponta (34%), dar mai mare decât Dacian Cioloș (27%).

Conform celui mai recent sondaj de opinie, dacă duminică ar fi alegeri parlamentare, 37% dintre români ar vota tot cu PSD, 22% cu PNL, 9% cu ALDE, iar USR ar lua 8%. Mai nou intrate pe scena politică, Pro-România ar obține 6%, iar Mișcarea România Împreună 5%.

Favoritul pentru alegerile prezidențiale este actualul șef al statului, Klaus Iohannis, cu o intenție de vot de 40%, urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 29%. La distanță urmează Liviu Dragnea (13%) și Dacian Cioloș (10%).

Doar 24% din români cred în existența „statului paralel”, dar, dintre cei ce cred, 61% consideră că îi afectează în viața de zi cu zi în mare sau foarte mare măsură.

Sondajul a fost realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, pe un eșantion de 1.067 de repondenți în vârstă de peste 18 ani; sondajul are o marjă de eroare de 3%.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*