Autobuze noi, speranțe vechi

Municipalitatea promite că autobuzele noi sosite la Sibiu ar putea fi scoase pe trasee în 15 noiembrie.

„Problema forței de muncă este provocarea cu care managementul Tursib se va confrunta în următoarea perioadă pentru a găsi soluții“, spun reprezentanții Primăriei Sibiu, pe pagina oficială de socializare.

Cele două modele de autobuze care vor înnoi flota Tursib au fost prezentate, cu fast, în Piața Mare. „Este un moment important pentru transportul în comun şi din acest motiv am ales să prezentăm autobuzele în Piaţa Mare a oraşului, locul celor mai importante momente din viaţa comunităţii. Sperăm ca, de acum înainte, un număr şi mai mare de sibieni să ni se alăture pe trasee”, a afirmat directorul general al Tursib, Dan Căprariu.

Aveți răbdare… până în 2020

Primarul Astrid Fodor a subliniat că Tursib are acum premisele pentru un transport public performant: o autobază nouă și modernă, dar și o flotă care va fi înnoită treptat în următoarea perioadă, Primăria Sibiu având în curs proiecte pentru achiziția a încă 60 de autobuze din fonduri locale și fonduri UE. „Pentru cele 40 de autobuze CNG și cinci microbuze electrice depunem până la finalul anului un proiect pentru finanțarea din fonduri europene. Pentru cele nouă autobuze electrice am încheiat un protocol cu Ministerul Dezvoltării Regionale care va face achiziția pentru noi. În plus, achiziția pentru încă zece autobuze Euro 6 din fondurile Primăriei Sibiu este aproape finalizată, deci se va concretiza și aceasta. Treptat se vor concretiza toate aceste proiecte până în 2020 pentru că procedurile de achiziție consumă mult timp“, au mai transmis responsabilii de imagine ai Primăriei.

38 de autobuze de 12 metri, cu 95 de locuri pe scaune și în picioare au fost achiziționate cu 38,97 milioane lei. Alte 17 autobuze de 18 metri, cu 147 de locuri pe scaune și în picioare au fost cumpărate cu 26,77 milioane lei.

„Noile autobuze ale societăţii de transport în comun a municipiului Sibiu sunt produse de Anadolu Isuzu Sanayi ve Ticaret AS și de Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS şi sunt dotate cu sisteme de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), sisteme informatice de monitorizare conectate la baza Tursib, cu instalații de numărare a călătorilor la fiecare ușă, cu sisteme de supraveghere video atât în interior, cât și în exterior, sisteme electronice de validare a plății călătoriei, cu echipamente pentru asigurarea serviciilor WiFi, cu sisteme audio și video. Ambele modele de autobuze au podea joasă și facilități pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă și locuri rezervate pentru pasagerii cu nevoi speciale. Autobuzele sosite la Sibiu se află acum în curs de înmatriculare definitivă şi licenţiere, după care vor fi scoase în traseu”, a declarat Olivia Alexandru, șef departament marketing Tursib SA.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*