Avarie în rețeaua de apă a Sibiului! Presiune scăzută și lipsă totală de apă în mai multe localități | ACTUALIZARE

Din cauza avariei majore la conducta de aducțiune DN 1000, a cărei remediere necesită o perioadă mai mare de timp și lucrări de mare complexitate, SC Apă Canal SA Sibiu a restricționat alimentarea cu apă a comunei Șelimbăr, cu localitățile Veștem, Mohu și Bungard (cu excepția zonei Shopping City Sibiu), a comunei Șura Mare, precum și în Cartierul Arhitecților din Cisnădie.

„Estimăm că lucrările de remediere a aducțiunii Cibin 2, realizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu, cu suportul ”Apă Canal” SA, vor dura până în jurul orelor 22,00. Din cauza aportului scăzut de apă în Uzina de apă ”Dumbrava”, este posibil ca în această după-amiază sa se înregistreze puternice scăderi de presiune în întreg municipiul Sibiu și chiar lipsa totală a apei potabile în zona înaltă a orașului”, informează reprezentanții societății Apă Canal SA.

Lipsa apei va fi resimțită și în localitățile Ocna Sibiului, Șura Mică, Cristian, Păuca, Loamneș și Mândra.

După încheierea lucrărilor de remediere, repunerea sub presiune a magistralei de transport apă brută, reintrarea în parametri a instalațiilor de tratare și reumplerea rezervoarelor de înmagazinare sunt procese de durată, astfel încât furnizarea la parametrii normali va fi posibilă abia mâine dimineață.

„Apă Canal SA Sibiu își cere scuze tuturor abonaților pentru disconfortul creat independent de voința sa. Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202”, se mai arată în comunicatul operatorului regional.

Evoluția lucrărilor de remediere a avariei majore înregistrate, aseară, la conducta care alimentează cu apă brută Uzina „Dumbrava” Sibiu din Barajul Gura Râului, este permanent monitorizată de subprefectul Horațiu Marin, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii.

Horațiu Marin a convocat, la ora 15.00, o ședință operativă cu directorii Sistemului de Gospodărire a Apelor, SC Apă-Canal SA, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi și Inspectoratului de Poliție.

Reprezentantul SGA l-a asigurat pe subprefect că lucrările de înlocuire a segmentului avariat vor fi finalizate în jurul orei 20,00. Repunerea sub presiune a magistralei de transport apă brută, reintrarea în parametri normali a instalațiilor de tratare și reumplerea rezervoarelor de înmagazinare vor mai dura câteva ore, astfel încât furnizarea apei la parametri normali va fi posibilă mâine dimineață, se arată în comunicatul Prefecturii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*