Avertisment. Depuneți declarații pentru imobilele nelocuite, pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare

Odată cu modificarea Regulamentului privind taxa de salubrizare care a intrat în vigoare în 1 februarie 2021, sibienii nu mai datorează taxă de salubrizare pentru imobilele nelocuite.

Pentru a beneficia de această prevedere a noului Regulament, reamintim proprietarilor care dețin imobile nelocuite/nefuncționale că au obligația să depună anual o declarație de impunere, până la data de 31 martie pentru anul în curs, împreună cu confirmarea din partea asociației de proprietari / locatari – în cazul imobilelor ce fac parte din asociații și/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional în cazul celorlalte imobile.

Primăria precizează că toți proprietarii care dețin astfel de imobile nelocuite au obligația de a depune această declarație, chiar dacă în 2016 sau ulterior au depus deja o declarație de impunere în acest sens. Această măsură a fost luată pentru ca Direcția Fiscală să aibă o situație cât mai clară și actualizată privind imobilele pentru care nu se va mai plăti taxă de salubrizare.

În situația în care acești proprietari nu depun declarația până la data de 31 martie, se va stabili din oficiu o taxă de salubrizare în cuantumul penalizator egal cu dublul valorii abonamentului PRACTIC, adică 84 de lei/lună.

Formularul pentru această declarație poate fi descărcat de aici: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/Declaratie_de_impunere_stabilire_taxa_speciala_de_salubrizare.pdf

Pentru a depune această declarație nu este nevoie să vă deplasați la ghișeele Direcției Fiscale, ci puteți să o trimiteți și online, pe declaratie.salubrizare@sibiu.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*