Banii de la Guvern, împărțiți pe criterii politice, acuză PSD Sibiu | VIDEO

Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, acuză Guvernul că a alocat bani pe criterii politice la rectificarea bugetară şi că primarii social-democraţi din judeţ au primit „sume derizorii”.

„Tragem un semnal de alarmă în ceea ce priveşte Hotărârea 758/2020 privind alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară, la dispoziţia Guvernului. Cred că niciodată de la Revoluţie încoace, banii Guvernului proveniţi din fondul de rezervă al premierului nu au fost folosiţi politic atât de evident (…) şi atât de abject. S-au alocat clar, politic şi vreau să vă spun că s-a ţinut cont de coloratura politică, iar primarii PSD, localităţile unde primarii sunt membri ai PSD, au primit sume derizorii”, a spus Bogdan Trif, astăzi, într-o conferinţă de presă.

Trif spune că primăriile orașelor Agnita, Tălmaciu și Dumbrăveni, conduse de către primari PSD, au primit 500.000 de lei, sume considerate insuficiente, în condițiile în care, de exemplu, pentru Săliște au fost alocați 1,5 milioane de lei.

„Categoric noi o să atacăm această hotărâre şi o să încercăm prin luptă parlamentară să îndreptăm această nedreptate făcută nu primarilor noştri, pentru că în spatele primarilor este o comunitate, sunt mii de oameni care nu trebuie pedepsiţi pentru faptul că au avut o altă opţiune politică”, a mai precizat Bogdan Trif.

Liderul Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu a mai afirmat că toate primăriile sibiene, conduse în prezent de social-democraţi au primit bani mai puţini faţă de cele liberale, bani care nu acoperă toate cheltuielile programate de către primari, mai ales în contextul pandemiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*