VIDEO Bătuți din 2 cornere! FC Hermannstadt – Sepsi 1-2 (1-0)

FC Hermannstadt a suferit prima înfrângere din acest sezon, 1-2 (1-0) cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, în această după amiază la Mediaș, în cadrul etapei a 12-a a SuperLigii României la fotbal.

Se anunța un meci cu multe faze de poartă, mai ales că se întâlneau două echipe cu spirit ofensiv, Sepsi având chiar al doilea atac din SuperLigă, după Farul Constanța, iar Sibiul al 4-lea, cu un meci mai puțin disputat. Era un meci deschis oricărui rezultat, potrivit principalelor case de pariuri. Ba chiar cu FC Hermannstadt favorită în unele cazuri, datorită parcursului impresionant din actuala stagiune.

Partida a început pe un teren moale, cu un gazon cu probleme… fiindcă a plouat abundent în dimineața jocului, ba mai mult cu precipitații și-n timpul meciului. În formulă standard, echipa sibiană a arătat în prima repriză că poate să devină și „britanică“ dacă e cazul. A reușit să dicteze ritmul jocului și a accelerat când a simțit că momentul îi aparține.

În start, am văzut totuși o jumătate de oră „moartă“, fără faze de poartă, în care ambele echipe au fost preocupate să ia pulsul adversarului, în speranța developării slăbiciunilor. Opruț a găsit un culoar, a trimis în gura porții (‘25), Balaure a prelungit suspansul, dar faza s-a stins. Apoi terenul, în special pe flancul nostru drept, începea să cedeze. Chiar și așa, FC Hermannstadt avea să preia inițiativa, a presat mai mult, iar în minutul 37 am consemnat deschiderea scorului. Tânărul Daniel Paraschiv ia o fază pe cont propriu la 30 de metri de poartă, se descurcă excelent între mai mulți adversari, îl „face“ pe Ciobotariu cu dreptul, apoi trage cu stângul imparabil: 1-0. „Para-gol“ înscria astfel al 6-lea său gol din acest sezon! Gol „de autor“!

Echipa sibiană urca din nou pe primul loc în clasamentul provizoriu al SuperLigii!

Sibienii încearcă să profite de moment, joacă sus, Alhassan are ocazia majorării diferenței la penultima fază a reprizei, însă este ghicit de Niczuly. Primul act se încheie cu avantaj de un gol pentru FCH.

În debutul reprizei secundă, soarele salută avantajul sibienilor, iar în tribune galeria sibiană este mai vocală decât a oaspeților de la Sepsi. În teren, FC Hermannstadt arată maturitate. Bergodi face însă 4 schimbări, în încercarea de a-și scoate echipa din letargie. Și REUȘEȘTE DIN PLIN. În scurt timp, Aganovici trage pe lângă, la o minge respinsă în față de Muțiu după o lovitură liberă din 23 de metri. Sepsi devenea pentru prima oară periculoasă la poarta sibiană.

După o jumătate de repriză, oaspeții preiau inițiativa, sibienii dând semne de oboseală. Ciobotariu reia apoi în plasă o centrare dintr-un corner executat de Ștefănescu, la o învălmășeală în careul sibian: 1-1

Sepsi continuă se joace în jumătatatea nostră, chiar dacă Măldărășanu a făcut trei schimbări. Varga era să dea lovitura în minutul 78, șutul său ocolind de puțin poarta lui Muțiu. Cu două minute înainte de final, nou intratul Safranko a reluat de la colțul scurt, dintr-un nou corner executat de Ștefănescu, lovind decisiv: 1-2

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt rămâne pe 3 în clasament, cu 6 victorii, 4 rezultate de egalitate și o înfrângere, în urma Farului și a Radidului.

În runda următoare, a 13-a a SuperLigii, FC Hermannstadt merge la Cluj pentru întâlnirea cu Universitatea, programată sâmbătă 8 octombrie, de la ora 15.

FC Hermannstadt: Muțiu – Butean, Bejan, Stoica, Opruț – Mino Sota, Biceanu (‘73, Răuță)– Balaure (’85, Buhăcianu), Alhassan (’72, Petrescu), Oroian (‘73, Popescu) – Paraschiv (‘85, Babic). ANTRENOR: Marius Măldărășanu

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Rodriguez (’46, Matei), Păun, Aganovic (’84, Safranko) – Golofca (’46, Ştefănescu), Rondon (’46, Tudorie), I. Gheorghe (’57, Varga). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Filmul meciului

Min 25 Opruț a trimis periculos în gura porții, balonul se scurge neatins, Balaure retrimite periculos în fața porții, ocazie mare irosită de sibieni

Min 37 Paraschiv își face numărul, ia o fază pe cont propriu la 30 de metri de poartă, se descurcă excelent între mai mulți adversari și trage cu stângul imparabil: 1-0

Min 45 Alhassan reia din alergare din careu, portarul advers îl ghicește și reține

Min 58 Aganovici trage pe lângă, la o minge respinsă greșit în față de Muțiu, după o lovitură liberă din 23 de metri

Min 65 Ștefănescu trage spre poarta lui Muțiu, mingea e deviată în corner

Min 71 Alhassan respinge din 7 metri la un corner periculos

Min 75 Ciobotariu reia în plasă o centrare dintr-un corner, la o învălmășeală în careul sibian: 1-1

Min 78 Varga trage puțin alături, de la 23 de metri

Min 83 Același Varga trage pe poartă, Muțiu reține

Min 88 Safranko a reluat de la colțul scurt din corner: 1-2

REZUMATUL meciului

Clasament

sursa: flashcore.ro

DECLARAȚII după meci

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*