Băuți și fără permis, prinși de oamenii legii în trafic, la volan

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere. Au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 11 permise de conducere, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, în municipiul Sibiu, pe strada Oituz, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au observat un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a mărit viteza deplasându-se spre strada Hipodromului. Polițiștii rutieri au urmărit autoturismul până în Piața Unirii, unde au reușit blocarea și oprirea autovehiculului. La volan a fost identificat un sibian în vârstă de 26 de ani, în urma verificărilor efectuate constatându-se că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat.

Pe numele sibianului s-a deschis o anchetă penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

În aceeași zi, de data aceasta pe raza comunei Roșia, sat Nou, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism condus pe strada Principală. Conducătorul auto și-a continuat însă deplasarea până la ieșirea din localitate, unde a oprit și a abandonat autoturismul, încercând să fugă de polițiști.  Bărbatul a fost prins imediat și a fost identificat în persoana unui localnic în vârstă de 30 de ani.

”Din verificări a rezultat că cel care a condus nu deține acest drept. De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.”, transmite cms. șef de poliție Luciana Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sibiu.

Tot sâmbătă seara, în jurul orei 19.30, pe DN 1, km. 266, în afara localității Arpașu de Jos, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, cetățean nepalez, în calitate de martor al unei depășiri neregulamentare efectuate de către alt șofer. În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că, deși deține permis de conducere eliberat de autoritățile din țara natală, bărbatul nu deține permis de conducere internațional și, astfel, nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul țării noastre.

În cauză, pe numele persoanei în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține acest drept pe teritoriul României.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*