”Biciclete contra mașini” la Astra Film Cinema

Ești proprietarul unei mașini, nu al întregii străzi. Strada e a tuturor! Cam așa s-ar putea rezuma pe scurt ideea filmului de joi, 9 martie (ora 19:00), de la Astra Film Cinema – ”Biciclete contra mașini / Bikes vs Cars (regia Fredrik Gertten).

Filmul prezintă o criză globală despre care ştim cu toţii că trebuie să vorbim: clima, resursele Terrei, oraşele a căror suprafaţă este cucerită tot și tot mai mult de maşini. În spatele acestui boom spectaculos al industriei auto, se află oameni care investesc miliarde de euro anual în lobby și publicitate și sunt dispuși să facă absolut orice pentru a-și proteja afacerile. Bicicleta ar fi un extraordinar mijloc de schimbare, însă în unele metropole mersul cu bicicleta este o adevărată luptă pe viață și pe moarte.

Cum arată situația în cele mai populate metropole ale lumii? În São Paulo locuiesc 20 de milioane de oameni, sunt peste 7 milioane de mașini înmatriculate, iar un biciclist este ucis în fiecare săptămână. Cândva, în Los Angeles exista cea mai eficientă infrastructură a transportului în comun din lume. Astăzi, 70% din suprafața ei este dedicată autostrăzilor de mare viteză și parcărilor.

Bike Friendly…sau nu

Cultura automobilului din America nu este însă atât de populară în orașe precum Copenhaga. În prezent, capitala Danemarcei deține 1.000 de km dedicați pistelor de biciclete. Aici, 4 din 5 oameni dețin o bicicletă, iar oamenii preferă mersul pe bicicletă în detrimentul mașinii mai mult decât în toată America. ”Parcă sunt insecte, roiesc peste tot”, îi descrie un taximetrist pe bicicliștii de pe străzile orașului.

Cât de bike-friendly este Sibiul? Radiografiem confruntarea dintre biciclete și mașini în orașul nostru după proiecția filmului într-o discuție liberă cu membrii Asociației Tură în Natură.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu).

VINO CU BICICLETA ȘI AI INTRARE LIBERĂ LA FILM!

Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*