Biciclist ridicat de jandarmi în timpul unui protest în fața Tribunalului Sibiu

Peste o sută de persoane, printre care câteva zeci de magistraţi, au protestat ieri, timp de jumătate de oră, în faţa sediilor Tribunalului şi Judecătoriei din municipiul Sibiu, acţiunea fiind autorizată de Primărie.

Oamenii prezenţi la protest i-au aplaudat pe magistraţi şi le-au dăruit flori.

Pe pancartele magistraţilor au fost afişate mesajele: „Respect Constituţia”, „Independenţa magistraţilor”. Participanții au afişat mesaje de susţinere a celor din Justiţie, mai puţin a ministrului Tudorel Toader şi a unor politicieni: „Super – Codruţa ne-ai redat mândria de a fi români. Mulţumim”, „Tudorel Toader te-ai întrecut şi ai creat justiţia paralelă”, „Grapini – ruşine”, „Susţin magistraţii”. În mod inedit, la protest au fost prezenţi şi câţiva copii cu mesajul „Şi copiii vă văd!”.

În timpul protestului autorizat a avut loc un incident. Un biciclist s-a oprit în dreptul protestarilor şi a zbierat: „Magistraţi securişti!”. Acesta a fost luat de jandarmii prezenţi la manifestaţie. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu, Floriana Picioiu, a precizat că jandarmii doar au discutat cu sibianul anti-protest, care a fost cooperant şi nu a fost cazul să fie sancţionat.

Judecătoria Sibiu a anunţat că îşi va suspenda activitatea timp de o oră, în intervalul 10.00 – 11.00, în perioada 4-8 martie, „ca formă de protest împotriva recentelor modificări aduse legilor Justiţiei prin OUG nr. 7/2019.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*