Bilanț alarmant după weekend: 1.104 cazuri noi de coronavirus în țară. La Sibiu o femeie a murit. Sunt 8 cazuri noi, din care două la persoane între 18 – 29 de ani!

Sibiul a ajuns la 864 de infectări, dintre care 810 adulți și 54 copii. Au fost declarate vindecate și externate 578 de persoane, iar 65 persoane au murit. 

Ultimul deces este al unei femei de 76 de ani, care mai suferea de cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, diabet zaharat, boală renală cronică, stenoză aortică și insuficiență mitrală.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 8 persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 18 – 29 de ani 2 persoane
  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 2 persoane
  • 60 – 69 de ani 1 persoană
  • 70 – 79 de ani 2 persoane

Sunt 454 persoane în carantină la domiciliu și 14 persoane în izolare.

La autorități au sunat în ultimele 24 de ore 65 de sibieni, pompierii au intervenit la 28 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu la 110.

Ieri, 217 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Au fost verificate 163 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 39 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 3 mijloace de transport în comun. Au fost identificate 22 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 de lei.

În ceea ce privește controalele efectuate de către reprezentanții ISU Sibiu privind respectarea prevederilor legale în contextul COVID19, în perioada 24. – 26.07.2020 s-au efectuat 5 controale în urma cărora s-au aplicat patru sancțiuni (avertismente).

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 5 societăți de alimentație publică, a fost  aplicată o sancțiune contravențională (un avertisment).

 CJPC Sibiu a efectuat verificări, în cadrul a 9 societăți , fără a aplica sancțiuni.

Personalul SPF Aeroport Sibiu în cooperare cu polițiști din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene au efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost efectuate verificări la 4 societăți din incinta aeroportului. Au fost sancționate cu amendă contravențională 5 persoane care nu au respectat măsurile de protecție. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*