Bogdan Trif: PSD a votat responsabil, pentru a proteja sănătatea și viața românilor (P)

În plină pandemie de coronavirus, avem nevoie de un guvern cu puteri depline, care să poată aproba măsurile de urgență care se impun, apreciază Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.

Liderul social-democraților sibieni a explicat, într-o declarație de presă, motivele pentru care PSD a votat Guvernul Orban.

“Țara era oricum condusă de guvernul interimar PNL, în frunte cu Ludovic Orban, iar interimatul unui guvern înseamnă atribuții limitate. În condițiile în care mai mulți parlamentari au fost deja diagnosticați cu COVID-19, iar Parlamentul putea în orice moment să își suspende activitatea din lipsă de cvorum, era obligatoriu ca România să aibă o instituție abilitată care, la cererea specialiștilor din sistemul de sănătate și al celor din sistemul de situații de urgență să poată lua rapid măsurile legale ce se impun.

În condițiile în care:

  • președintele României Klaus Iohannis a spus în repetate rânduri, de la tribuna administrației prezidențiale, că nu o să numească niciodată un prim-ministru de la PSD;
  • Florin Câțu, propunerea anterioară de premier a PNL-ului, a fost una iresponsabilă, deoarece Câțu s-a dovedit a fi un laș și un fricos, dând bir cu fugiții înaintea votului în plen;
  • PNL-ul și președintele Iohannis l-au desemnat din nou pe domnul Orban, un premier picat în Parlament prin moțiune de cenzură, dar și respins de Curtea Constituțională;
  • pandemia de coronavirus se manifestă tot mai periculos și în țara noastră;
  • în țări precum Italia sau China au murit și mor oamenii din cauza coronavirusului;
  • Statele Unite au instaurat starea de urgență,

Partidul Social Democrat nu putea permite să înceapă un nou conflict politic în Parlament, care ar fi dus cu siguranță la căderea guvernului, acest lucru însemnând timp pierdut, timp extrem de prețios pentru cei aflați în carantină și pentru cei contaminați cu COVID-19.

Repetăm: este nevoie de un guvern cu puteri depline, astfel încât acesta să poată lua măsuri urgente la solicitarea celor care coordonează acțiunea de combatere a coronavirusului, respectiv dr. Raed Arafat, Streinu Cercel, ș.a.m.d.”, a explicat Bogdan Trif.

foto: comunicat PSD Sibiu

Totodată, Trif a criticat decizia premierului Orban de a se retrage la Vila Lac 1.

„Cu tristețe am observat că majoritatea parlamentarilor PNL, care nu au fost contaminați cu acest virus, nu au participat în plen la votul pentru propriul guvern. În fața pericolului reprezentat de coronavirus, aleșii PNL au dat din nou dovadă de frică și lașitate, temându-se pentru propriile persoane, într-o situație dramatică pentru România, când ar fi trebuit să dea dovadă de curaj și, de ce nu, de spirit de sacrificiu.

În același ton de dispreț față de români, liderul PNL Ludovic Orban a decis să se autoizoleze, dar nu oriunde, ci în cea mai luxoasă vilă a fostului dictator Nicolae Ceaușescu, Vila Lac 1 din București”, a comentat președintele organizației județene PSD Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*