Bunuri de patrimoniu, restaurate la Muzeul ASTRA în cadrul unui workshop cu peste 60 de participanți

În perioada 12-23 iunie, Complexul Naţional Muzeal ASTRA, prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, Departamentul de Conservare-Restaurare, organizează cea de-a IV-a ediție a workshop-ului de restaurare cu următoarele secțiuni: icoană pe sticlă și icoană pe lemn, lemn și lemn policrom, textile, piele-blană, ceramică-metal, grafică și bunuri culturale pe suport papetar, confecționare feronerie aferentă pentru binale la monumente – studiu de caz: Gospodăria de miner aurar, Corna, județul Alba, și restaurare a elementelor din lemn din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – studiu de caz: Șteamp aurifer, Abrud, județul Alba.

„Workshop-ul de restaurare se va desfășura în cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu și în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Evenimentul va reuni un număr de peste 60 de participanți. Printre aceștia se numără specialişti din cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu, studenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” – Sibiu, invitați din țară (Hunedoara, Bucureşti, Cluj, Călărași, Dolj, Braşov, Vâlcea, Harghita, Prahova, Neamț, Sibiu) și din străinătate (Germania, Republica Macedonia, Republica Moldova)”, anunță conf. univ. dr. Geanina Ionescu, director al Centrului ASTRA pentru Patrimoniu și coordonator al evenimentului.

Deschiderea oficială va avea loc în data de mâine, la ora 9.00, la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu din Pădurea Dumbrava. În data de 23 iunie, în clădirea Centrului pentru Patrimoniu va avea loc expoziția cu cele 24 de piese restaurate în cadrul workshop-ului. Se va organiza o vizită în Muzeul în aer liber pentru vizualizarea intervențiilor efectuate în cadrul workshop-ului la cele două monumente: gospodărie de miner aurar, Corna, județul Alba, și șteamp aurifer, Abrud, județul Alba.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*