CALIFICAȚI în Top 10! CSM Ploiești – CSU Sibiu 73-85 (39-42)

„Vulturii“ au câștigat cel mai important meci din acest sezon, chiar pe terenul adversarului direct în cursa spre play-off. Cu conducerea criticată de o parte din fani, pe fondul mai multor rezultate proaste înregistrate în acest sezon, echipa sibiană a învins în această seară CSM Ploiești, în deplasare, scor 85-73 (42-39).

foto: facebook/CSU Ploiești

Trupa lui Tomas Rinkevicius a reușit o victorie de senzație, calificându-se în Top 10-ul Ligii Naționale de baschet masculin. Sibienii au demonstrat astfel că au în continuare capacitatea de a-și măsura forțele cu majoritatea echipelor de top din România, mai puțin cu U-BT Cluj care s-a dus „în altă ligă“, beneficiind de un buget colosal pentru baschetul românesc. Într-un meci de totul sau nimic, CSU Sibiu a câștigat sferturile 1 și 4, ultimul într-o manieră entuziasmantă. A fost 85-73 (25-22, 17-17, 20-21, 23-13)

Cu nou venitul Uță în primul cinci, dar mai ales cu un Blumbergs la turație maximă, CSU Sibiu a ținut în șah CSM Petrolul Ploiești pe durata întregii partide, pentru a se desprinde în câștigătoare chiar în sfertul decisiv.

Sibienii au început din nou fantastic, 17-4 puțin după jumătatea reprizei, gazdele reușind apoi să recupereze până la finalul primului parțial, 25-22 în favoarea CSU.

În sfertul doi, Petrolul a preluat conducerea, 31-27 la capătul unui run de 9-0, însă Manchon și Uță au oprit declinul „vulturilor“, iar scorul avea să devină, puțin după jumătatea sfertului doi, 34-34. Sibienii au gestionat mai bine până la intrarea la cabine, iar tabela a încremenit la 42-39 în favoarea lor.

La reluare, partida a rămas echilibrată, eforturile pe tabelă ale lui lui Dragoste, apoi ale lui Whelan fiind anulate de Funderburk și Calotă. După doar 2 minute, scorul devenea 47-45 pentru CSU. Gazdele au preluat apoi conducerea 48-47, însă sibienii au strâns rândurile și au replicat extraordinar, reușind să închidă sfertul tot în avantaj, un 62-60 dătător de speranțe pentru final.

Petrolul a revenit în avantaj în debutul ultimului parțial, dar Whelan și Blumbergs au întors cu două coșuri din interior. Cu o ultima zvâcnire, gazdele au făcut 68-66, după care Uță a egalat pe recuperare ofensivă, iar Blumbergs ne-a readus la conducere. Whelan și Manchon au sporit apoi diferența la cinci puncte. Un nou coș de senzație al lui Mitchell a ținut Petrolul în meci, însă nu pentru prea mult timp, finalul fiind gestionat cu calm de sibieni, care s-au impus în cele din urmă la 12 puncte diferență, scor 85-73.

Roberts Blumbergs a fost omul meciului, cu 26 de puncte și 7 recuperări. Gaston Whelan a încheiat cu 22 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. Uță a venit cu 15 puncte și 7 recuperări, Crespo cu 8 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, Pratt  a contribuit cu 7 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive, Gavriloaia a reușit 3 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, în vreme ce Mouhamed Barro, cu 3 recuperări și 3 pase decisiv și Mirel Dragoste, cu 3 recuperări și o pasă decisivă, au adăugat și câte 2 puncte.

În urma acestui rezultat, CSU Sibiu și-a asigurat prezența în faza următoare a Ligii Naționale de baschet masculin. În ultima etapă, „vulturii“ vor întâlni CSM Târgu Jiu în Sala Transilvania, sâmbătă 28 ianuarie. Programul poate suferi modificări, în cazul în care va fi televizată în direct.

CLASAMENT

 

sursa: frb.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*