Campania Stația de Reciclare ajunge în Tălmaciu, Sadu și alte trei localități din județul Sibiu

Stația de Reciclare este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România.

După ce a străbătut primele două etape din județul Sibiu, Stația de Reciclare ia startul în cea de-a treia etapă sibiană, începând de azi, cu ajutorul Consiliului Județean Sibiu, Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu și RECHORALEX.

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naționale — una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în mod preponderent mediului rural (Stația de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.
După ce a trecut prin localități din județele Iași, Brașov și Argeș, Stația de Reciclare a ajuns, începând din 18 iulie, și în județul Sibiu. Primele localități vizitate au fost Dumbrăveni, Moșna, Copșa Mică, Avrig și Cristian, în prima etapă, precum și Ocna Sibiului, Șura Mică, Șelimbăr, Roșia și Nocrich, în cea de-a doua etapă, iar acum, Caravana ECOTIC va vizita încă cinci localități, în cadrul celei de-a treia și ultime etape a campaniei sibiene.

Localitățile vizitate vor fi:
– Șeica Mare (14 — 16 septembrie)
– Sadu (17 — 19 septembrie)
– Tălmaciu (20 — 22 septembrie)
– Racovița (23 — 25 septembrie)
– Boița (26 — 28 septembrie)

Până la finalul campaniei, Caravana ECOTIC va fi vizitat 15 localități sibiene.

Pentru preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat), cei interesați sunt invitați să sune la numărul de telefon 0732.148.550, în intervalul orar 10:00 — 17:00, în prima zi de campanie pentru fiecare localitate, iar preluarea se va face în cursul zilei următoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*