Câți absolvenți susțin Bacalaureatul. Lista completă a probelor

Etapa de înscriere pentru sesiunea iulie – iulie 2021 a examenului național de Bacalaureat s-a terminat vineri. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 2.343 de candidați, dintre care 2.039 candidați din seria curentă și 304 candidați din seria anterioară.

Examenul începe luni, 14 iunie 2021, cu echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale conform OME nr. 3 842 din 26.05.2021.

Probele scrise încep cu proba la Limba și literatura română, ce va avea loc luni, 28 iunie.

Marți, 29 iunie, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), miercuri 30 iunie se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar joi 1 iulie va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă.

Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie 2021, încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 14 de centre de examen, 4 din ele având arondate și subcomisii.

Cel mai mari centre de examen sunt Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu (232 candidați), Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (231 candidați), Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș (223 candidați), Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu (210 candidați) și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (202 candidați), iar cele mai mici sunt Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș (50 candidați), Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (112 candidați), Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu și Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu (116 candidați).

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 5 iulie, până la ora 12:00 (în centrele de examen)

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 5 iulie 2021 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 9 iulie 2021

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Comisiile de bacalaureat județene, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, Comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării prevederilor Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3.235/93/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranța epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru vizionarea listei cu centrele de examen în care se vor desfășura probele scrise pentru sesiunea iunie – iulie 2021, și unitățile de învățământ arondate acestora, puteți accesa link-ul de mai jos:

http://isjsb.ro/index.php/examene-nationale/bacalaureat

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*