Prefectul nu-l duce de nas pe Cioloș

Guvernul este la curent cu intenția prefectului Ovidiu Sitterli de a candida la alegerile locale.

Sitterli cu hartiaCe nu vor să spună liderii social-democrați scriu negru pe alb reprezentanții Guvernului. Ca răspuns la solicitarea Mesagerului de Sibiu, Biroul de presă de la Palatul Victoria ne-a transmis că este cunoscută la nivelul Guvernului intenția prefectului de Sibiu de a candida la alegerile locale din acest an. Ca urmare, este de așteptat ca Ovidiu Sitterli să fie pus pe liber, în condițiile în care primul ministru Dacian Cioloș a spus răspicat că toți prefecţii sau subprefecţii care au intenţia să participe la alegeri „vor fi invitaţi să îşi părăsească posturile“.

Se caută prefecți

Schimbările la nivelul prefecturilor s-au făcut deja, săptămâna trecută, în zece județe. Măsura lui Cioloș a iritat conducerea PSD, așa că, deocamdată, nu au mai căzut capete. Totuși, procesul de evaluare continuă, pentru a fi găsite persoanele care pot conduce județele, pe baza competențelor profesionale, așa după cum a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul ședinței de Executiv de miercuri. „Căutăm acele persoane care pot conduce județele, iar Guvernul să aibă încredere în capacitatea lor de a deține aceste poziții. Există, la nivelul Guvernului, mai multe propuneri pentru diferite funcții, facem aceste evaluări pe baza competențelor profesionale dovedite“, a precizat Suciu. În același timp, el a infirmat că schimbările ar viza doar prefecți de o anumită orientare. Premierul va fi prezent, pe 14 martie, în plenul Camerei Deputaților, la o dezbatere pe tema criteriilor în desemnarea noilor prefecți.

Sitterli așteaptă hârtia

Mesagerul de Sibiu a relatat încă din 22 ianuarie, pe surse, că Biroul Permanent Judeţean al PSD Sibiu a decis candidatura lui Sitterli la Primăria municipiului Sibiu. Cum înalții funcționari publici pot candida pentru funcții de demnitate publică numai după încetarea raporturilor de serviciu, se înțelege de ce PSD Sibiu rămâne singurul partid important care nu și-a anunțat oficial candidatul la Primărie.

Dacian CIOLOŞ | premier

„Toţi acei prefecţi sau subprefecţi care au intenţia să participe la alegeri într-un fel sau altul vor fi invitaţi să îşi părăsească posturile pe care le au în momentul de faţă.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*