Circulație rutieră în condiții de iarnă. Mai multe localități au rămas fără energie electrică

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în mai multe județe, zeci de localități nealimentate cu energie electrică, în această dimineață, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

ORA 09:14 Covasna: Circulație în condiții de iarnă pe DN 11 în Pasul Oituz

Subprefectul județului Covasna, Nicolae-Viorel Radocea, a declarat, azi, pentru AGERPRES, că pe DN 11 în Pasul Oituz, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă și că, începând cu ora 6,00, în zonă acționează mai multe utilaje ale Secției de Drumuri Naționale. „În Pasul Oituz se circulă cu o oarecare dificultate din cauza unui strat de zăpadă care s-a depus. Sunt trei mașini ale Direcției de Drumuri care au eliberat șoseaua, iar în zonă se circulă destul de bine, nu sunt cozi, nu e blocată circulația. Pe raza județului Covasna, până la această oră, nu au fost semnalate disfuncționalități nici în trafic, nici în privința alimentării cu energie electrică. Este într-adevăr un fenomen meteo neplăcut să ai zăpadă cu ger aproape de data de 1 mai. Am luat legătura cu primăriile să fie atenționați crescătorii de animale care au ieșit la pășunat”, a arătat Nicolae-Viorel Radocea. Subprefectul județului Covasna a precizat că până acum nu s-au semnalat fenomene care să creeze îngrijorare.

ORA 09:06 Bistrița-Năsăud: Ninsoare viscolită în Pasul Tihuța; se circulă în condiții de iarnă pe DN 17

Circulația rutieră în Pasul Tihuța, aflat la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, este afectată joi dimineață de ninsoare, carosabilul fiind acoperit pe alocuri cu un strat subțire de zăpadă frământată, potrivit datelor publicate pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Secția de Drumuri Naționale Bistrița a raportat că, începând de miercuri după-masă, de când a început să ningă, și până joi dimineață, au fost răspândite 30 de tone de sare pe DN 17, în special în zona Tihuța, fiind folosite două autospeciale de deszăpezire. Una dintre problemele drumarilor a fost vântul puternic, care a atins aproximativ 40 km/h. La această oră, în Pasul Tihuța ninge slab, dar viscolit. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Crina Sîrb, nu au existat probleme în trafic pe DN 17, în ciuda revenirii iernii, însă zona este monitorizată permanent de un echipaj de la Rutieră.

ORA 08:51 Prahova: Peste 7.800 de consumatori, nealimentați cu energie electrică

Peste 7.800 de consumatori din mai multe localități ale județului Prahova sunt nealimentați, în această dimineață, cu energie electrică, 118 puncte de transformare fiind afectate de condițiile meteorologice. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova și Electrica Muntenia Nord, 7.853 de consumatori din 12 localități nu beneficiază de alimentare cu energie electrică în condițiile în care, din cauza zăpezii și a viscolului, s-au rupt conductoare și izolatori, iar în unele zone sunt și copaci căzuți pe liniile electrice. Un număr de 118 puncte de transformare sunt afectate, 18 echipe ale Electrica fiind pe teren pentru remedierea problemelor. De asemenea, ISU a intervenit, până la această oră, pentru degajarea de copaci căzuți în cinci localități ale județului.

ORA 08:50 Suceava: Circulație restricționată pentru autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă

Autoritățile din județul Suceava au decis restricționarea circulației pe mai multe porțiuni de drumuri naționale afectate de ninsori pentru autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, a declarat, în această dimineață, pentru AGERPRES, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), generalul Ion Burlui. Potrivit acestuia, măsurile sunt impuse în zona localităților Ilișești și Păltinoasa, dar și la ieșirea din Sucevița către Pasul Ciumârna. „Sunt măsuri preventive care au fost luate pentru a evita blocaje în trafic. Decât să avem un tir care se pune de-a curmezișul drumului, mai bine impunem restricțiile acestea. Ulterior, se va face o trecere controlată, cu un utilaj de deszăpezire în față”, a afirmat Burlui. El a mai precizat că pe toate celelalte drumuri județene și naționale din zona montană a județului Suceava se circulă în condiții de iarnă.

ORA 08:46 Vrancea: Zeci de localități fără energie electrică; se circulă în condiții de iarnă

Cel puțin 35 de localități erau nealimentate cu energie electrică, joi dimineață, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonierul adjutant Florin Olaru. Cele 35 de localități afectate sunt din comunele Slobozia Bradului, Dumitrești, Jitia, Vintileasca, Chiojdeni, Vidra, Răcoasa și Țifești. „Nu avem probleme semnalate pe drumuri, se circulă în condiții de iarnă în tot județul Vrancea. Am avut cel puțin 10 intervenții, în această dimineață, pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil sau pe autoturisme. Zăpada depusă i-a îngreunat și astfel au fost doborâți”, a precizat Florin Olaru. Județul Vrancea se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol până vineri.

ORA 08:36 Buzău: Se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județului

Circulația în zona montană a județului Buzău se desfășoară în condiții de iarnă, însă niciun drum județean sau național nu este închis, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu. Potrivit sursei citate, un strat mai mare de zăpadă a fost înregistrat pe DN 10, în zona Barajului Siriu. „Pe DN 10, de la Siriu spre Brașov, se circulă cu dificultate, stratul de zăpadă este mai mare, iar în celelalte localități de munte zăpada măsoară 1-2 centimetri, dar ninge în continuare”, a mai precizat sursa citată.

ORA 08:18 Bacău: Toate drumurile sunt acoperite cu zăpadă; se circulă în condiții de iarnă

Toate drumurile din județul Bacău sunt deschise traficului rutier, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă, a declarat azi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, căpitanul Andrei Grecu. „Nu avem probleme majore în județ, nu sunt localități nealimentate cu energie electrică. Singura intervenție pe care am avut-o a fost dimineață, la ora 06,00, pentru degajarea unui arbore, din spatele Prefecturii, care era în pericol să cadă”, a precizat căpitanul Andrei Grecu. Utilajele de deszăpezire se află încă din cursul nopții pe drumurile naționale și județene. Județul Bacău se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori și viscol până vineri la ora 14,00.

ORA 08:00 Neamț: Se circulă în condiții de iarnă; mai multe localități sunt nealimentate cu energie electrică

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în tot județul Neamț, însă nu există drumuri blocate, potrivit informațiilor furnizatede subprefectul Iulian Jugan. Cel puțin 10 comune au probleme total sau parțial în alimentarea cu energia electrică din cauza vântului care a afectat liniile de medie tensiune. Astfel de probleme sunt în comunele Hangu, Grințieș, Pipirig, Crăcăoani, Dragomirești, Tupilați, Negrești, Văleni, Botești și Tazlău. Potrivit sursei citate, serviciul unic de urgență 112 este asaltat de zeci de apeluri din partea șoferilor care reclamă starea proastă a carosabilului și care derapează cu autoturismele. Majoritatea au mașinile echipate cu anvelope de vară, improprii atât pentru carosabilul acoperit cu zăpadă cât și pentru temperaturile care sunt în jurul valorii de zero grade, a mai afirmat Jugan. Reprezentanții ISU Neamț nu au reușit să centralizeze toate problemele cauzate de vremea nefavorabilă din cauza dinamicii situației. Utilajele de deszăpezire se află pe principalele sectoare de drum național și județean pentru a înlătura zăpada și pentru a împrăștia material antiderapant.


* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*