CNAIR a avizat integral traseul autostrăzii Sibiu-Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat ieri traseul pentru ultimele două secțiuni ale autostrăzii Sibiu-Pitești, a anunțat astăzi ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.
„Aș dori să încep cu o veste bună, cu un comunicat care nu a fost dat încă, îl aveți în premieră.(…) Ieri, 21 noiembrie 2016, în cadrul CTE-CNAIR a fost avizat proiectul pe ultimele două secțiuni ale autostrăzii Sibiu/Pitești, după cum urmează: Secțiunea 2 Boița-Racovița, de la kilometrul 15 la kilometrul 43 și secțiunea 3 Racovița-Văleni, de la kilometrul 43 la kilometrul 72. Deci, în acest moment, tot traseul este avizat”, a explicat Bușe.

plan-autostrada

Ministrul a subliniat că dorește o comunicare cât mai transparentă, din mai multe motive. „Contăm pe dumneavoastră ca să înregistrați aceste proiecte, să știți că există și apoi, la o schimbare de Guvern, să fiți cei care cereți și întrebați unde sunt aceste proiecte”, a adăugat Sorin Bușe.

Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu-Pitești, în lungime de circa 123 de kilometri, este: Secțiunea 1, Sibiu-Boița, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente; Secțiunea 2, Boița-Racoviță, de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boița cu localitatea Racovița; Secțiunea 3, Racovița-Văleni, de la km 43+000 la km 72+000, asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Baiașului, făcând conexiunea dintre Defileul Oltului și Defileul Văii Topologului; Secțiunea 4, Văleni — Curtea de Argeș, de la km 72+000 la km 90+000, traversează Valea Topologului, face legătură cu localitatea Curtea de Argeș; secțiunea 5, Curtea de Argeș-Pitești, de la km 90+000 la km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeș cu orașul Pitești și autostrada existentă, prin Valea Argeșului, și secțiunea 6, care constă în reabilitarea a 14 km drum național, respectiv DN 73C, fiind drum de legătură între nodul rutier Tigveni și Râmnicu Vâlcea, precum și construcția a 2,5 km de drum nou.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*